Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Ακτιβιστές καλούν την Άνγκελα Μέρκελ να εγείρει θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Αζερμπαϊτζάν

Participants of the rally near the  monument of M. E. Rasulzade in the Novkhani village. Photo by Aziz Karimov for the "Caucasian Knot"

kavkaz-uzel

Οι δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (RWB) και το Ινστιτούτο Ελευθερίας και Ασφάλειας των Δημοσιογράφων (IRFS) υπενθύμισαν στη Γερμανίδα καγκελάριο τους πολλούς φυλακισμένους δημοσιογράφους και τις καταστολές εναντίον συγγενών των αντιπολιτευόμενων στο Αζερμπαϊτζάν. Οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων συνδέουν τις ελπίδες για την απελευθέρωση του blogger Mekhman Guseinov με την επίσκεψη της Angela Merkel στο Μπακού.

Σήμερα, η καγκελάριος Μέρκελ ξεκινά την περιοδεία της στις χώρες του Νότιου Καυκάσου - θα επισκεφθεί τη Γεωργία, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.


"Ο μεγαλύτερος αριθμός επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης συνελήφθησαν στο Αζερμπαϊτζάν · επί του παρόντος, οκτώ δημοσιογράφοι και δύο bloggers φυλακίστηκαν λόγω του έργου τους», δήλωσαν οι RWB.

Στην τελευταία βαθμολογία της ελευθερίας του Τύπου των RWB, το Αζερμπαϊτζάν παίρνει την 163η θέση σε 180 χώρες, αναφέρει η "Deutsche Welle".

Το IRFS κάλεσε τη Μέρκελ να μην θυσιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα για οικονομικά συμφέροντα και να θέσει το ζήτημα της απελευθέρωσης όλων των δημοσιογράφων και ακτιβιστών στο Μπακού.

Ο Rasul Djafarov, επικεφαλής του Human Rights Club, σημείωσε ότι την παραμονή της επίσκεψης της Μέρκελ, απελευθερώθηκε ο αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατικών Εναλλακτικών (ReAl) Ilgar Mamedov .

Στις 3 Αυγούστου, το Αζέρικο Κέντρο για την Προστασία των Πολιτικών Κρατουμένων ενημέρωσε τον κατάλογο των πολιτικών κρατουμένων συμπεριλαμβάνοντας 151 άτομα.

Ο Emin Guseinov, ο εκτελεστικός διευθυντής του IRFS, ο οποίος είναι πολιτικός μετανάστης στην Ευρώπη, έγραψε ανοικτή επιστολή στην κα Merkel.

"Οι επικριτές των αρχών και των υπερασπιστών της διαφθοράς αντιμετωπίζουν καθημερινά την απειλή των αντιποίνων και της σύλληψης με κατασκευασμένες κατηγορίες", λέει η επιστολή.

Κατά τις επισκέψεις της στο Μπακού και το Ερεβάν, η καγκελάριος Μέρκελ θα ασχοληθεί επίσης με το ζήτημα της διευθέτησης της σύγκρουσης στο Καραμπάχ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...