Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ο ανηλεής δούλος

Αποτέλεσμα εικόνας για the unmerciful servant  parable painting

Ένας βασιλιάς , στη σημερινή περικοπή , χαρίζει τα χρέη ενός δούλου του . Ο ίδιος όμως ο δούλος που του χαρίστηκαν τα χρέη , δεν δέχθηκε να χαρίσει το πολύ μικρότερο ποσό που του χρωστούσε ένας άλλος δούλος . 

Κάπως έτσι είμαστε κι εμείς . Προσβάλλουμε τον Θεό καθημερινά , με τις σκέψεις , με τις πράξεις μας απέναντι στους ανθρώπους και το περιβάλλον αλλά αξιώνουμε να μας συγχωρέσει . Και ο Θεός , μέσω της εξομολόγησης , μας συγχωρεί . 


Αλίμονο όμως σε αυτόν που θα μας προσβάλλει ή θα μας αδικήσει . Εμείς οι ίδιοι που ζητήσαμε συγχώρεση για τα δικά μας , είμαστε ικανοί να αφιερώσουμε όλη την ενέργεια και τον χρόνο μας για να εκδικηθούμε . Δεν καταλαβαίνουμε όμως πως έτσι ακυρώνουμε την ίδια μας την εξομολόγηση .

Τα Μυστήρια και οι ευχές της Εκκλησίας δεν είναι μαγικά ξόρκια που λύνουν προβλήματα και σταματούν  κακοτυχίες . Η Εκκλησία μέσω αυτών αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο ο Χριστός θέλει να ζούμε . Με συγχώρεση , αγάπη και σεβασμό. Μια τέτοια ζωή ομοιάζει με την Βασιλεία των ουρανών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...