Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Απελευθερώθηκε μέλος των Black Panthers

A mural commemorates the story of the Seattle chapter of the Black Panther Party, April 27, 2018.

telesurtv.net

Ο Hayes είναι ένα από τα λίγα πρώην μέλη των Black Panthers που απελευθερώνονται μετά από δεκαετίες φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Robert Seth Hayes, μέλος του Black Panthers Party (BPP) και του Μαύρου Απελευθερωτικού Στρατού στις Ηνωμένες Πολιτείες, απελευθερώθηκε μετά από 45 χρόνια φυλάκισης για δολοφονία ενός αξιωματικού διαμετακόμισης στη Νέα Υόρκη το 1973.



"Οι υπεύθυνοι αναστολών αναγνώρισαν την πρόοδό του μετά από 45 χρόνια φυλάκισης και χορήγησαν την αίτηση αναστολής κατά την 11η ακρόαση του," αναφέρει μια δήλωση του κινήματος Jericho της Νέας Υόρκης.


"Ανυπομονεί να ξανασυναντηθεί με την οικογένεια και τους φίλους του. Τον καλωσορίζουμε σπίτι, μιλήσαμε με τον Seth σήμερα και είναι ευγνώμων σε όλους τους φίλους και υποστηρικτές του. Μόλις τακτοποιηθεί θα εκδώσει δική του ανακοίνωση ."

Παρά την καλή του συμπεριφορά και την δυνατότητα για αναστολή  από το 1998, ο Hayes είχε απορριφθεί δέκα φορές λόγω του πολιτικού του ιστορικού και της ιδεολογίας του, πριν τελικά απελευθερωθεί.

Είναι ένας από τους λίγους επαναστάτες και μέλη των μαύρων οργανώσεων απελευθέρωσης που έχουν ελευθερωθεί. Πολλοί από τους συντρόφους του είναι ακόμα πίσω από τα κάγκελα και άλλοι έχουν πεθάνει εκεί.


Ο Hayes γεννήθηκε το 1947 και μεγάλωσε σε διαφορετικές γειτονιές της Νέας Υόρκης, μαθαίνοντας τις διαφορετικές πραγματικότητες της αφροαμερικανικής κοινότητας. Υπηρέτησε στον πόλεμο του Βιετνάμ, τραυματίστηκε και έλαβε πολλά στρατιωτικά βραβεία.

Προσχώρησε στο BPP, αφού η μονάδα του διατάχθηκε να βοηθήσει να ειρηνεύσει τα κοινωνικά κινήματα που ακολούθησαν τη δολοφονία του Martin Luther King Jr. "Ήταν η πιο θλιβερή μέρα της ζωής μου", δήλωσε ο Hayes, "και ποτέ δεν θα μπορούσα να ταυτιστώ ξανά με τους στόχους των ενόπλων δυνάμεων ή της κυβέρνησης. "

Το 1973, ο Hayes καταδικάστηκε για τη δολοφονία του αστυνομικού Sidney Thompson, για άλλες απόπειρες δολοφονιών, πολλαπλές ληστείες, κατοχή όπλων και συμμετοχή σε οργάνωση , και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια στη φυλακή.

Το Συμβούλιο Αναστολών του είχε αρνηθεί την αναστολή μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας ότι παρέμενε «απειλή για την κοινωνία».

Του δόθηκε τελικά η ελευθερία στην 11η ακρόαση που διεξήχθη στις 24 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Η υγεία του Hayes είχε επιδεινωθεί, καθώς οι αρχές δεν κατάφεραν να του παράσχουν επαρκή ιατρική φροντίδα για την ηπατίτιδα C και τον διαβήτη, τα οποία διαγνώστηκαν το 2000.

Υπάρχουν τουλάχιστον 19 ακτιβιστές από τα μαύρα κινήματα απελευθέρωσης που βρίσκονται ακόμα πίσω από τα κάγκελα , όπως οι Romaine 'Chip' Fitzgerald, Jalil Muntaqim, Sundiata Acoli και Mumia Abu-Jamal .

Πολλοί φυλακίστηκαν στα 20 τους, κατηγορούμενοι για παρόμοιες πράξεις , καθώς προσχώρησαν σε οργανώσεις και ορισμένοι πήραν τα όπλα για να πολεμήσουν για την απελευθέρωση του λαού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...