Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, με την οποία του ζητά την κατάργηση πέντε θρησκευτικών αργιών


orthodoxia.info

Επιστολή απέστειλε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, με την οποία του ζητά την κατάργηση πέντε θρησκευτικών αργιών.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Έχουμε παρατηρήσει ότι ελάχιστοι, μάλλον ουδείς εκπαιδευτικός, αξιοποιεί τις θρησκευτικές αργίες για τον σκοπό για τον οποίο αυτές έχουν θεσπισθεί. Ούτε οι ίδιοι εκκλησιάζονται, ούτε τους μαθητές οδηγούν εις την Εκκλησία κατά τις συγκεκριμένες αυτές ημέρες. Οι ημέρες αυτές χρησιμοποιούνται απλώς ως αργίες»


Ο κ. Χρυσόστομος προτείνει την κατάργηση των εξής θρησκευτικών αργιών: (13ης Νοεμβρίου) Ονομαστικής Εορτής του Αρχιεπισκόπου, 30ής Ιανουαρίου, 11ης Ιουνίου, Της Αναλήψεως, τοπικής εορτής.

«Η κατάργηση των αργιών αυτών θα ωφελήσει καλύτερα τον σκοπό για τον οποίο είχαν θεσπισθεί ως αργίες, γιατί οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν αυτές τις μέρες κάποιους μαθητές, τουλάχιστον, για εκκλησιασμό. Θα δώσει, επίσης, επιπλέον διδακτικό χρόνο στα σχολεία μας», καταλήγει ο Αρχιεπίσκοπος, στην επιστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...