Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Η ανακαίνιση πλατείας στην Τιφλίδα έφερε στο φως παλαιά ξίφη

Swords discovered at Lado Gudiashvili Square in Tbilisi
georgianjournal

Η ανακαίνιση της πλατείας Lado Gudiashvili (στο παλιό τμήμα της Τιφλίδας) βρίσκεται σε εξέλιξη. Η διαδικασία βρίσκεται υπό την αρχαιολογική παρακολούθηση. Είναι μέρος του έργου "Νέα Τυφλίδα" που δημιουργήθηκε από το Δημαρχείο της Τιφλίδας και το Ταμείο Ανάπτυξης της Τιφλίδας. Το έργο αποσκοπεί στην ανακαίνιση παλαιών τμημάτων της πρωτεύουσας και στη διατήρηση πολιτιστικών ανακαλύψεων . Το έργο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2019. Για τα έργα έχουν διατεθεί 50 εκατομμύρια GEL. 


geotv.ge
Ξίφη ανακαλύφθηκαν στην πλατεία Gudiashvili, Φωτογραφία παραχώρηση του : www.city.kvira.ge

Τον Ιούνιο, ανακαλύφθηκαν στην περιοχή Qvevris (μεγάλα πήλινα αγγεία). Τα Qvevris είχαν διαφορετικά είδη κανατών μέσα. Πιθανότατα χρονολογούνται από το 17ο έως το 18ο αιώνα. Τα αντικείμενα φαίνεται να συνδέονται με μια κατοικία στην πλατεία, καθώς η σφραγίδα σε μια κανάτα που ανακαλύφθηκε μέσα στην κατοικία είναι ίδια με αυτές που βρέθηκαν στα Qvevris. Στη σφραγίδα απεικονίζεται το πρόσωπο ενός γενειοφόρου άντρα που τυχαία αποκαλείται "Τιμπίλισελι" (κάτοικος της Τιφλίδας). 
geotv.ge
Qvevris και κανάτες που ανακαλύφθηκαν στην πλατεία Gudiashvili, Φωτογραφία παραχώρηση του : www.tabula.ge

Πρόσφατα, ανακαλύφθηκαν δύο ακόμη ιστορικά αντικείμενα στην ίδια περιοχή. Ξίφη έχουν παραδοθεί στην Εθνική Υπηρεσία Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς προκειμένου να προσδιοριστεί η προέλευση και η ημερομηνία τους .
geotv.ge
Τα ξίφη ανακαλύφθηκαν στην πλατεία Gudiashvili, Φωτογραφία παραχώρηση του : www.city.kvira.ge

Λόγω των ανακαλύψεων σε αυτή τη θέση, το έργο έχει αλλάξει κάπως . Η πλατεία μπορεί να μετατραπεί σε ένα είδος μουσείου για τους επισκέπτες που θα φιλοξενεί διάφορα ιστορικά αντικείμενα. 

2 σχόλια:

  1. Παπα-Κώστα, ως παλιός αναγνώστης σου, διαβλέπω μια υπέρμετρη συμπάθεια για τη χώρα του Σαακασβίλι. Παίζει καμιά μακρινή συγγένεια ή απλό ενδιαφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπάθεια και Σαακασβίλι δεν πάνε μαζί . Απλή συμπάθεια που προκλήθηκε από μια ιστορία με μπράβους στη Λάρισα , από ένα βιβλίο με αγίους της χώρας , προσωπικές γνωριμίες , την ιστορία του Καυκάσου και μιας καχυποψίας προς τους Ρώσους.Α, έχουν και μια πολύ ενδιαφέρουσα πολεμική τέχνη .

      Διαγραφή

Επ- Ανάσταση

  Η επανάσταση χωρίς την Ανάσταση δε μπορεί να υπάρξει αλλά και η Ανάσταση τροφοδοτεί επαναστάσεις. Όταν ο θάνατος νικιέται δε θα μπορούσαν ...