Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Να σε θάψουν στην Γκάνα , να γουστάρεις !

slpress.gr 
Στην Γκάνα οι κηδείες δεν είναι μόνο μια διαδικασία πένθους, αλλά αποτελούν και μεγάλη γιορτή. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι όταν ένας αγαπημένος πεθάνει, μετακομίζει σε μια άλλη ζωή. Για τον λόγο αυτό, τα φέρετρα που συνοδεύουν τους νεκρούς στον άλλον κόσμο δεν είναι απλή υπόθεση.
Τα περίεργα φέρετρα κάνουν θραύση στην Γκάνα και αντιπροσωπεύουν το είδος της ζωής που ζούσε ο νεκρός. Για παράδειγμα μπορούν να αφορούν στοιχεία όπως το επάγγελμά του ή ένα πολύτιμο πράγμα που αγαπούσε. Από ένα γιγαντιαίο ψάρι, ένα μπουκάλι μπίρας ή τη Βίβλο, υπάρχει το ιδανικό φέρετρο για τον καθένα.

Η ιστορία αυτής της παράδοσης είναι ωστόσο σχετικά νέα. Ξεκίνησε πριν από περίπου 50 χρόνια, όταν ένας ψαράς της Γκάνας θάφτηκε μέσα σε ένα φέρετρο που είχε σχήμα ψαριού. Οι τιμές για αυτά τα φοβερά φέρετρα ξεκινούν από τα 400 δολάρια και φτάνουν έως τα 600.

        

4 σχόλια:

  1. Δεν πρόκειται για λαϊκές δοξασίες και νεκρικές παραδόσεις, αλλά για τον θρίαμβο του καταναλωτισμού, του κιτς και της ανοησίας. Τα προϊόντα ως φέρετρα συμπλέκονται με τον θάνατο και σφραγίζουν την προσωπικότητα και το νόημα της ζωής κάποιου.
    Μια ερώτηση, εάν γνωρίζεις, τι θρήσκευμα έχουν στην Γκάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γράφει ότι ξεκίνησε πριν 50 χρόνια , δεν είναι παράδοση.

      Όπως στις περισσότερες αφρικανικές χώρες έχουν απ' όλα τα θρησκεύματα

      Διαγραφή
  2. Μιλάμε ότι η δουλειά του νεκροθάφτη παίρνει άλλη διάσταση με αυτό τον τρόπο, απίστευτο. Έχουν πολύ ταλέντο όμως ας το παραδεχτούμε.
    Τώρα η επιλογές...τι να πούμε, καλά τα ζώα και φρούτα αλλά κινητό νοκια, φωτογραφική νικον, πυροσβεστικό όχημα, βυτιοφόρο (αυτό είναι τουλάχιστον καυσίμων γιατί θα μπορούσε να ήταν βυτίο άλλης χρήσης)...πολύ προχω τους βλέπω τους Γκανιώτες, συνήθως από δύση μεριά μας έρχονται όλα τα παλαβά :)
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...