Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Άλλο ένα βήμα για την ειρήνη στο Ν.Σουδάν

South Sudan: Salva Kiir grants amnesty to rival Riek Machar
africanews.com

Ο Πρόεδρος Σάλβα Κίρ παραχώρησε γενική αμνηστία σε αντάρτες του εμφύλιου πολέμου του Νότιου Σουδάν, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αναπληρωτή του Ριέκ Μαχάρ, ενώ μια οργάνωση για τα δικαιώματα, δήλωσε ότι οι αρχές στη νεώτερη χώρα της Αφρικής πρέπει επίσης να ελευθερώσουν τους επικριτές τους.

Η εντολή αμνηστίας αναγιγνώσθηκε στη κρατική τηλεόραση αργά την Τετάρτη, τρεις ημέρες αφότου ο Κιίρ, ο ηγέτης του SPLM- ΙΟ Machar και οι επικεφαλής άλλων ομάδων υπέγραψαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και κατανομής ισχύος στη πρωτεύουσα του Σουδάν Khartoum.


Μια πολιτική μάχη μεταξύ Kiir και Machar μετατράπηκε το 2013 σε έναν πόλεμο που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες, αναγκάζοντας το ένα τέταρτο του πληθυσμού να εγκαταλείψει τα σπίτια του και έχει καταστρέψει την οικονομία της χώρας που εξαρτάται από το πετρέλαιο.

Η σύγκρουση στη χώρα αυτή, ανεξάρτητη από το γειτονικό Σουδάν από το 2011, έχει αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους .

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πορεία

  Είναι εύκολο να είσαι δούλος. Ο δούλος δεν κάνει επιλογές, δεν έχει ευθύνες και δε χρειάζεται να καταλάβει τι λέει ο αφέντης του. Το εκτελ...