Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Μαζικός εμβολιασμός στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με σκοπό την εξάλειψη της επιδημίας Ebola

DRC ebola epidemic: mass vaccination rolls out as death toll rises
africanews.com

Μαζικός εμβολιασμός στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με σκοπό την εξάλειψη της επιδημίας Ebola, η οποία έχει ήδη κοστίσει τουλάχιστον 75 ζωές.

Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν δόσεις καθώς και νέα φάρμακα που δοκιμάστηκαν στην περιοχή Beni της επαρχίας North Kivu.

Αυτή η περιοχή είναι μια από τις πιο ασταθείς και θανατηφόρες στη χώρα. Και η αστάθεια δεν διευκολύνει πάντα την εργασία των ιατρικών ομάδων.


"Πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις σε σύγκριση με άλλες προηγούμενες επιδημίες. Εδώ οι κινήσεις της κοινότητας είναι πολύ έντονες, σε ένα πλαίσιο ασφάλειας που δεν επιτρέπει τις ομάδες να αναπτύσσονται ανά πάσα στιγμή », δήλωσε ο συντονιστής αποστολής ebola, ο Δρ Justus Nsio.

Εκτός από τη χρήση του "MAb 114" και του στοχευμένου εμβολιασμού, τέσσερα άλλα πρόσθετα πειραματικά θεραπευτικά μόρια έχουν εγκριθεί από τις υγειονομικές αρχές για τον έλεγχο της ασθένειας.

Ο Tarik Jasarevic είναι εκπρόσωπος του ΠΟΥ .

"Για πρώτη φορά σε μια επιδημία Ebola, χρησιμοποιούμε θεραπείες που έχουμε στη διάθεσή μας. Προς το παρόν, περίπου δέκα ασθενείς έχουν λάβει δύο από τις πέντε θεραπείες που έχουν εγκριθεί από τις εθνικές αρχές », δήλωσε ο Jasarevic.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το δέκατο ξέσπασμα που κηρύχθηκε την 1η Αυγούστου στην επαρχία του Βόρειο Κίβου πέρασε στις ανταρτικές γραμμές, ένα σενάριο που οι υγειονομικοί και ανθρωπιστικοί εργαζόμενοι "φοβούνταν".

Τον Ιούλιο, καταγράφηκαν 33 βίαιοι θανάτοι πολιτών στο Βόρειο Κίβου, σύμφωνα με το βαρόμετρο ασφαλείας και δημοσιεύθηκαν από την Human Rights Watch και την ερευνητική ομάδα του Κονγκό στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...