Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Αρχαία Αρμενική εκκλησία στην Τουρκία προς πώληση

panorama.am

Μια 300 χρονών αρμενική εκκλησία στην βορειοδυτική πόλη της Τουρκίας Bursa έχει τεθεί προς πώληση για $ 1,5 εκατομμύρια.

Η διαφήμιση πώλησης της εκκλησίας που βρίσκεται στη γειτονιά Setbasi έχει αναρτηθεί στο Bursasehirportali.com από έναν κτηματομεσίτη για λογαριασμό του ιδιοκτήτη της, καθώς ο τελευταίος ζει στο εξωτερικό, αναφέρει το Ermenihaber.

Η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων της Bursa του 1986, όπου είναι καταχωρημένο το κτίριο, επιβεβαιώνει ότι είναι αρχαία εκκλησία. Οι φωτογραφίες του κτηρίου δείχνουν τον τρούλο της τριώροφης εκκλησίας.


Σύμφωνα με τον κτηματομεσίτη Tayfun Ozenginler, η γειτονιά Setbasi όπου βρίσκεται η εκκλησία κάποτε κατοικούνταν από Αρμένιους, προσθέτοντας πως  μετά το κεμαλικό κίνημα η εκκλησία άρχισε να χρησιμοποιείται για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς. 

"Μπορείτε να μυρίσετε την ιστορία σε κάθε γωνία. Πριν από τη δεκαετία του 1980 χρησίμευε για διαφορετικούς σκοπούς, αργότερα μετατράπηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο », είπε.

Η Μπούρσα και οι γειτονικές συνοικίες της φιλοξενούσαν συνολικά 17 αρμενικές εκκλησίες πριν από το 1915.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...