Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Η πτώση του γκουρού


aljazeera.com

Αυτοαποκλήθηκε αγγελιοφόρος του Θεού. Ως ένας από τους ισχυρότερους γκουρού της Ινδίας , ο Gurmeet Ram Rahim Singh ισχυρίστηκε ότι έχει 60 εκατομμύρια οπαδούς Πολιτικοί παρατάχθηκαν για να εξασφαλίσουν την υποστήριξή του. Μαθητές τον έπνιξαν στα  χρήματα με αντάλλαγμα την ευλογία του.

Αλλά ο πνευματικός ηγέτης απέχει πολύ από το ιερό. Τον Αύγουστο του 2017, καταδικάστηκε για τη σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες οπαδούς, αποκαλύπτοντας έναν υπόκοσμο βιασμών και κατηγορίες για δολοφονίες και μαζικούς ευνουχισμούς μέσα στα τείχη του άσραμ.


Η πτώση του Singh άρχισε όταν μια από τις γυναίκες οπαδούς του έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της Ινδίας, ισχυριζόμενη ότι ο γκουρού βίαζε την ίδια και άλλες γυναίκες για χρόνια.

Η επιστολή πυροδότησε μια εκρηκτική σειρά γεγονότων που θα οδηγούσαν σε δεκάδες θανάτους .

Το 101 East συναντά το γιο ενός δημοσιογράφου που πυροβολήθηκε μετά τη δημοσίευση της επιστολής σε μια τοπική εφημερίδα. Ο Singh κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και οι εισαγγελείς λένε ότι οι δύο ύποπτοι ένοπλοι ήταν ακόλουθοι του Singh.

Ακόμη και μερικοί από τους πιο αφοσιωμένους οπαδούς του γκουρού τώρα πνέουν μένεα για το άτομο που κάποτε θεωρούσαν θεό.

Ο Hans Raj Chauhan ήταν αφοσιωμένος ακόλουθος για 13 χρόνια, αρχίζοντας από τη στιγμή που οι γονείς του τον έστειλαν στο άσραμ του Singh ως έφηβο.

Αλλά λέει ότι όλα άλλαξαν αφότου ο γκουρού έδωσε εντολή να ευνουχιστεί μαζί με εκατοντάδες άλλους άντρες και αγόρια.

"Είπε," Είναι μια μικρή εγχείρηση. Δεν θα αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία ". Κανείς δεν ήξερε τι ήταν ο ευνουχισμός ", λέει ο Chauhan, ο οποίος βοηθά τώρα τους ανακριτές να διώξουν τον πρώην γκουρού του.

Το 101 East  διερευνά τη θεαματική πτώση των ισχυρότερων swami της Ινδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...