Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΙΓ Μτθ- Μαράναθά

Αποτέλεσμα εικόνας για maranatha paintings

"Όλες τις πράξεις σας να τις εμπνέει η αγάπη".Με αυτά τα λόγια απευθύνεται ο απόστολος Παύλος προς τους Κορινθίους στη σημερινή αποστολική περικοπή . Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα την οικογένεια του Στεφανά, ενός από τους πρώτους χριστιανούς της περιοχής , που αφιέρωσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία των πιστών.

Η αγάπη είναι κίνηση . Κίνηση προς τον άλλον ώστε να ενωθώ μαζί του , να τον υπηρετήσω , να του δοθώ . Η χριστιανική αγάπη , η όντως αγάπη , κινείται ταυτόχρονα σε δυο κατευθύνσεις , προς τον Θεό και προς τον άνθρωπο . Δεν μπορεί να υπάρξει η μία χωρίς την άλλη . Αγαπώ τον Θεό χωρίς να αγαπώ τους ανθρώπους ή το αντίστροφο είναι σχήμα κενό και ψεύτικο .


Μαράν αθά, λέει ο απόστολος Παύλος και η φράση έχει τριπλή σημασία . Πρώτη ότι ο Κύριος έρχεται ως κριτής κατά τη Δευτέρα Παρουσία με ένα κριτήριο , το αν και πόσο αγαπήσαμε Αυτόν και τα πλάσματά Του . Δεύτερη , πως ο Κύριος ήρθε και είναι εδώ επειδή αγάπησε και αγαπά τον καθένα μας ξεχωριστά . Και η τρίτη σημασία της φράσης είναι ότι παρακαλούμε να έρθει ο Χριστός ώστε να Τον συναντήσουμε.

Ο Κύριος μας αγαπά . Όχι αφηρημένα και γενικά αλλά τον κάθε έναν προσωπικά . Ακόμη και αυτούς που δεν είναι αξιαγάπητοι . Έδωσε στον καθένα μας τον αμπελώνα Του και θα έρθει να δει πώς εργαστήκαμε σ' αυτόν. Ας μην Τον "σκοτώσουμε" με την κακία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...