Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Παγώνουν κι άλλο οι σχέσεις με τη Ρωσία

pontos-news

Νέο πλήγμα στις ήδη τεταμένες ελληνορωσικές σχέσεις φαίνεται πως έχει προκαλέσει η καταγγελία του Ρώσου κληρικού, δημοσιογράφου και συγγραφέα Βλαντίμιρ Βιγιλιάνσκι, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος αρνήθηκε να χορηγήσει 3ετή βίζα, όχι μόνο σε εκείνον αλλά και σε άλλους κληρικούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, επειδή ακριβώς είναι κληρικοί.



Η Μόσχα ήδη ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

«Έχουμε στείλει τη σχετική επισήμανση στην Πρεσβεία της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα, ζητώντας να σχολιάσει σχετικά με την κατάσταση, είτε να επιβεβαιώσει είτε να διαψεύσει… Αναμένουμε αντίδραση από την ελληνική πλευρά», σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε διάκριση είναι απαράδεκτη.

«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τη δρομολόγηση των χορηγήσεων βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στη δρομολόγησης κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεκτη», εξήγησε.

2 σχόλια:

  1. Δεν έχω δει χειρότερη ομάδα που να κάνει την κυβέρνηση σε αυτη τη χωρα. Ισως περασαν κι αλλοι τετοιοι δεν ειμαι και ειδικος, απλα παρατηρω κι αισθανομαι.
    Βέβαια χωρίς θεό τι μπορεί να είναι κάποιος εκτός από το χειρότερο, ακόμα και τα πιο άγρια ζώα είναι πιο μαλακά απο τους ανθρωπους πολλες φορες.
    Αλλά και ο κόσμος, ο λαός, εμείς. Τόσο πολύ πέσαμε όλοι κάτω και τυφλωθήκαμε. Λέω όλοι εμείς γιατί πιστέυω στην συλλογική ευθύνη, λίγο ή πολύ όλοι ένοχοι είμαστε.
    Κάτι όμως θα ξέρει ο Κύριος για να οικονομεί όπως οικονομεί. Καμιά φορά χαμογελώ και κλαιω απο αμηχανία και δεος και σοκ μαζι, λεω μας έφτιαξε ο θεός, μας έδωσε παραδείσους, ομορφιες ασυληπτες κι εμεις απο τοτε αντι να χαιρομαστε και να αγκαλιαζομαστε ολοι μαζι κλαιγοντας απο χαρα και ευγνωμοσυνη έχουμε ξεπερασει και τον εξαποδω στην κακια, ιντριγκα κλπ, δηλαδη εγωισμο, επαρση και ολα τα ωραια του κατω κοσμου.
    Δηλαδη λεω, θεε μου, δεν.. υπαρχεις, τι αγαπη ειναι αυτη, δεν περιγραφεται με καμια γλωσσα ανθρωπινη, μονο η καρδια μπορει κι αυτη ως εκει που μπορει, οσο χωραει. Πως μπορει οποιοδηποτε ον αν αντιληφθει εστω στο ελαχιστο αυτο το δωσιμο να μην πεσει κατω στο χωμα και να αδιεασει ολο του το ειναι σε δακρυα τουλαχιστον. Αντι αυτού κανουμε ολα τα αναποδα και μετα αναρωτιομαστε τι φταιει. Τελικα τα ριχνουμε σε καποιον ευκαιρο που μας βολευει και καθαριζουμε. Για οσους παιρνει η μπαλα δεν σκαμε, εμεις να ειμαστε καλυμενοι κι ας βγαλουν το φιδι οι επομενοι οι διπλα, οι ΑΛΛΟΙ τελος παντων. Κυριε ελεησον!
    υ.γ. Ισως ασχετη η σκεψη μου με το θεμα περι ρωσιας κλπ αλλα οχι και τοσο ασχετη εχω την αισθηση.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άνθρωπος είναι ικανός για μεγαλεία αλλά και για τερατουργήματα .
      Δεν ξέρω αν είναι η χειρότερη κυβέρνηση αλλά σίγουρα έχουν τη χειρότερη συμπεριφορά

      Διαγραφή

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...