Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Αποσχηματισμένος μοναχός ο δολοφόνος του Κόπτη επισκόπου


egyptianstreets

Οι αιγυπτιακές αρχές διέταξαν τη σύλληψη ενός αποσχηματισμένου μοναχού με την κατηγορία της δολοφονίας του Επισκόπου Επιφανίου στη Μονή του Αγίου Μακαρίου .

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς στην Αλεξάνδρεια διέταξαν ο Isaiah El-Makary να κρατηθεί για τέσσερις ημέρες εν αναμονή των ερευνών για τη δολοφονία του Επισκόπου Επιφανίου  .

Ο Ελ Μακάρ, ο οποίος τώρα απαντά στο πρώην μη-μοναστικό του όνομα Wael Saad Tawadros,καθαιρέθηκε από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την περασμένη εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Επίσκοπου.




Ο πρώην δικηγόρος του El-Makary, ο οποίος παραιτήθηκε από την υπόθεση υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούσε να εκπροσωπήσει έναν άνθρωπο που σκότωσε έναν επίσκοπο, δήλωσε ότι ο El-Makary ομολόγησε τη δολοφονία.

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤΕΝ, ο δικηγόρος είπε ότι ο Ελ Μακάρι δήλωσε στις αρχές ότι συνεργάστηκε με άλλους τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας μοναχός που επιχείρησε να αυτοκτονήσει, για  να δολοφονήσει τον επίσκοπο Επιφάνιο. Τα κίνητρα δεν έχουν αποκαλυφθεί σε αυτό το στάδιο.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας μοναχός επιχείρησε να αυτοκτονήσει λίγο μετά τη δολοφονία του επισκόπου.Το Egyptian Streets δεν μπορούν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα τις δηλώσεις του δικηγόρου και έτσι επέλεξε να μην ονομάσει τον μοναχό σε αυτό το στάδιο.

Η σύλληψη του El-Makary θα αποτελέσει έκπληξη για πολλούς. Την εποχή της αποπομπής του, η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία τόνισε ότι δεν απολύθηκε εξαιτίας διερευνήσεων για τη δολοφονία του Επισκόπου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ;




Ο Επίσκοπος Επιφάνιος , 64 ετών, ήταν ηγούμενος της Μονής Anba Makar (του Αγίου Μακαρίου του Μεγάλου) κοντά στο Wadi el-Natroun.

Η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία εξέδωσε ανακοίνωση στις 29 Ιουλίου ότι ο Μητροπολίτης είχε πεθάνει υπό «περίεργες περιστάσεις» στο Μοναστήρι του Αγίου Μακαρίου.

Ο πατέρας Βασίλειος αποκάλυψε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ο επίσκοπος βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος στο δωμάτιό του, με κάταγμα στο κρανίο του, σαν να τον είχαν χτυπήσει με κάποιο εργαλείο και τραυματισμένος στην πλάτη του.

Η δολοφονία συγκλόνισε πολλούς στην Αίγυπτο και τόσο η κυβέρνηση όσο και η Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία έσπευσαν να αμβλύνουν τους φόβους για το αν η δολοφονία ήταν πράξη τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...