Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Απόδοση της Κοιμήσεως - Η αγαθή μερίδα

Αποτέλεσμα εικόνας για virgin mary paintings

Η Μαρία διάλεξε την αγαθή μερίδα . Να ακούσει τον λόγο του Θεού . Και γι' αυτό , παρά τη φασαρία γύρω της , τις δουλειές που έπρεπε να γίνουν και όλα αυτά που αποσπούσαν τη Μάρθα , εκείνη παρέμεινε ήρεμη και , σαν μικρό παιδί , καθισμένη στα πόδια του Ιησού απορροφούσε κάθε λέξη που έλεγε ο Κύριος .


Αυτή είναι η εικόνα του δοσμένου στον Θεό ανθρώπου . Ηρεμία και αγάπη ξεχειλίζουν την ύπαρξή του . Τα προβλήματα , οι ταραχές και οι συγκρούσεις γύρω του δεν τον αποπροσανατολίζουν , δεν τον παγιδεύουν . Ο στόχος του είναι ένας, η ένωση με τον Θεό . Όπως για τον ερωτευμένο όλα φαίνονται ανούσια μπροστά στο πρόσωπο που αγαπά έτσι και για τον πιστό , τίποτα σημαντικότερο δεν υπάρχει από την συνάντηση με τον Χριστό .

Γεμίσαμε τις ζωές μας με γνώσεις , φιλοσοφίες , ιδεολογίες , διασκεδάσεις , που και αυτά έχουν την αξία τους , αλλά δεν αφήσαμε λίγο χώρο για αγάπη , προσευχή και μετάνοια . Ας προσευχηθούμε στην Παναγία , αυτή που ξέρει καλύτερα απ' όλους τι πραγματικά αξίζει στη ζωή , να βοηθήσει κι εμάς να διαλέξουμε την αγαθή μερίδα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...