Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Το κουρδικό YPG κλείνει 2 επιπλέον αρμενικά και ασσυριακά σχολεία στη Συρία


https://www.dailysabah.com


Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Λαϊκές μονάδες Προστασίας (YPG), η ένοπλη πτέρυγα του Συριακού παραρτήματος της τρομοκρατικής ομάδας του ΡΚΚ, του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD), έκλεισαν δύο ακόμη μειονοτικά σχολεί στη βορειοανατολική Συρία επειδή αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το αναλυτικό πρόγραμμα που τους υποχρεώνει η τρομοκρατική ομάδα.

Τα αρμενικά και ασσυριακά ιδιωτικά σχολεία στην πόλη Malikiyah, επίσης γνωστά ως Derik στα κουρδικά, έκλεισαν στις 7 Αυγούστου με τα διατάγματα που εξέδωσαν οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές που συνδέονται με το PYD, αναφέροντας ότι δεν έλαβαν τις απαραίτητες άδειες ή δεν τήρησαν το πρόγραμμα σπουδών.

Η τρομοκρατική ομάδα έκλεισε επίσης τρία ασσυριακά σχολεία την περασμένη εβδομάδα στη Malikiyah και την κοντινή πόλη Darbasiyah.


Η Δημοκρατική Κοινωνία των Ασσυρίων (ADS) κατηγόρησε το YPG ότι "εκφοβίζει" την κοινότητα των Ασσυρίων της περιοχής.

"Το YPG βλάπτει την εκπαίδευση προωθώντας τις ιδεολογίες του μέσω σχολικού προγράμματος σπουδών", ανέφερε η ADS σε μια δήλωση, συνεχίζοντας να απαιτεί από την τρομοκρατική ομάδα να επιτρέψει αμέσως στα σχολεία να ανοίξουν ξανά. Διάφορες Χριστιανικές ομάδες καταδίκασαν επίσης το κλείσιμο.

Τα ιδιωτικά σχολεία της Ασσυρίας, τα οποία διαχειρίζεται η Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, λειτουργούν στην περιοχή από τα μέσα του 1950 και εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα σπουδών εξειδικευμένο για την ασυριακή γλώσσα και θρησκεία που αναπτύχθηκε από κοινού με το Υπουργείο Παιδείας της Συρίας.

Το YPG χρησιμοποίησε σχολεία σε περιοχές υπό  τον έλεγχό του για να κατηχήσει τους μαθητές με τις μιλιταριστικές, εθνοκεντρικές ιδεολογίες του.

Κατά τη διάρκεια του επερχόμενου ακαδημαϊκού έτους, το YPG ελπίζει ότι θα επεκτείνει τη χρήση του προγράμματος σπουδών στα γυμνάσια. Αυτό έχει ωθήσει πολλούς γονείς στην περιοχή, που δεν θέλουν τα παιδιά τους να υποστούν πλύση εγκεφάλου από την  τρομοκρατική προπαγάνδα, να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία.

Το YPG, ωστόσο, έχει επίσης απειλήσει ορισμένα ιδιωτικά σχολεία με κλείσιμο.

Η τρομοκρατική ομάδα είναι ο στενότερος σύμμαχος των ΗΠΑ στη Συρία, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ΙΚ και υπό την αιγίδα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που κυριαρχούνται από το YPG, παρά το ιστορικό των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχει η ομάδα και τους οργανικούς δεσμούς με το PKK  , μια ομάδα αναγνωρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

aina.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...