Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Το ετήσιο φεστιβάλ λουλουδιών της Κολομβίας

Colombia's famed annual flower festival

africanews

Οι Κολομβιανοί ολοκλήρωσαν το ετήσιο φεστιβάλ λουλουδιών στη βορειοδυτική πόλη Μεντεγίν με μια παραδοσιακή παρέλαση στην οποία οι τοπικοί καλλιεργητές λουλουδιών φέρνουν τεράστιες «silletas» ή περίτεχνες ανθοκομικές δημιουργίες.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το φετινό φετινό φεστιβάλ - το υπ' αριθ. 61 - προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 τουρίστες και 510 "silleteros" όπως ονομάζονται οι σχεδιαστές λουλουδιών.


Η ετήσια εκδήλωση άρχισε το 1957 για να γιορτάσει τη σημασία των καλλιεργητών λουλουδιών στην περιοχή και την παράδοση του 19ου αιώνα από την κοντινή Santa Elena με τη μεταφορά αγαθών, λουλουδιών και ακόμη και άρρωστων ανθρώπων στις πλάτες των κατοίκων.


Η Marta Isabel είναι καλλιεργητής λουλουδιών και συμμετείχε στην παρέλαση.

"Είναι μια πολύ σημαντική ημερομηνία, στην οποία προβάλλουμε την κουλτούρα μας της " silletera ", τη σκληρή δουλειά των αγροτών της Santa Helena και ερχόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε όμορφα έργα τέχνης για ολόκληρη την πόλη του Μεντεγίν και σε διεθνές επίπεδο", είπε.

Για πολλούς συμμετέχοντες όπως ο Francisco Orlando Quintero, είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς. "Τη γιορτάζω περισσότερο από τα Χριστούγεννα, τα γενέθλιά μου ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική ημερομηνία", δήλωσε ο Quintero.

Οι διακοσμήσεις λουλουδιών που τοποθετούνται σε μεγάλα ξύλινα πλαίσια μπορεί να ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά.

Η φημισμένη βιομηχανία λουλουδιών της Κολομβίας είναι η μεγαλύτερη στο δυτικό ημισφαίριο και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τις Κάτω Χώρες.

Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...