Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων της Βραζιλίας, Celso Amorim, συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο για να συζητήσει τη φυλάκιση του πρώην Προέδρου της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva

The group was afforded roughly an hour with Pope Francis to make their case in favor of Lula
telesurtv

Ο πρώην υπουργός Άμυνας και Εξωτερικών Σχέσεων της Βραζιλίας, Celso Amorim, συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό νωρίς την Πέμπτη για να συζητήσει τη φυλάκιση του πρώην Προέδρου της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva . Συνοδευόταν από τον πρώην αρχηγό του υπουργικού συμβουλίου της Αργεντινής Αλμπέρτο ​​Φερνάντεζ και τον πρώην υπουργό εξωτερικών της Χιλής Κάρλος Ομινάμι.


Η ομάδα συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με τον Πάπα Φραγκίσκο για να επιχειρηματολογήσει για την απελευθέρωση του Λούλα και την προεδρική του υποψηφιότητα για τις προσεχείς γενικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Ο Αμόριμ δώρισε στον Πάπα Φραγκίσκο την ιταλική μετάφραση του πρόσφατα δημοσιευμένου βιβλίου "Η αλήθεια θα κυριαρχήσει: ο λαός ξέρει γιατί καταδικάστηκα", το οποίο αναφέρεται στη νομική και δικαστική χειραγώγηση πίσω από τη φυλάκιση του Λούλα. Από την πλευρά του, ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε στον πρώην αρχηγό του κράτους ένα πνευματικό μήνυμα, σύμφωνα με το Jornalistas Livres  .


"Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν η κατάσταση του Προέδρου Lula", δήλωσε ο Amorim για τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο . "(ο Πάπας) Ενδιαφέρεται και ανησυχεί (για τη φυλάκιση του Λούλα) ... Αυτή ήταν μια συνεχής ανησυχία του Πάπα και θέλησε να ακούσει, με μεγάλο ενδιαφέρον, όλη την κατάσταση (και) πώς συνέβη στη Βραζιλία ( και την) πολιτική εξέλιξής της. "

Την επόμενη εβδομάδα ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Edson Fachin θα εξετάσει μια ακόμα έφεση που υποβάλλεται από την ομάδα νομικής υπεράσπισης του Lula για να απελευθερωθεί ο πρώην αρχηγός κράτους από τη φυλακή. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Βραζιλίας, ο Λούλα έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να προσβάλλει την υπόθεσή του για ελευθερία μέχρι να τελειώσουν οι προσφυγές, κάτι που δεν έχει γίνει.

Παρά την καταδίκη του και τη φυλάκισή του για διαφθορά, γεγονότα που πολλοί νομικοί εμπειρογνώμονες και παρατηρητές αποδίδουν στο νομοσχέδιο και σε μια αισχρή εκστρατεία από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Λούλα ήρθε πρώτος σε κάθε δημοσκόπηση του 2018 που διεξήγαγαν οι Vox Populi, Ibope, Datafolha, Data Poder 360, Instituto Parana,Εθνική  Συνομοσπονδία Μεταφορών / MDA και Ipsos.

Οι δύο θητείες του Λούλα σηματοδοτήθηκαν από ένα πλήθος κοινωνικών προγραμμάτων, βγάζοντας εκατομμύρια Βραζιλιάνους από τη φτώχεια και απομακρύνοντας τη χώρα από τον  Παγκόσμιο Χάρτη Πείνας των  Ηνωμένων Εθνών . Έφυγε από το πόστο του με βαθμολογία έγκρισης ρεκόρ 83% το 2011, σύμφωνα με την Datafolha.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...