Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Οι "Αμαζόνες"(κλισέ,ξέρω)των Κούρδων Peshmerga

Hesibe Αζάντ, κυβερνήτης του γυναικείου τάγμα Peshmerga


Πολλές Κούρδισες έχουν ενταχθεί στην Peshmerga, τις στρατιωτικές δυνάμεις του ιρακινού Κουρδιστάν, και είναι αποφασισμένες και έτοιμες να πολεμήσουν το  Daesh μέχρι την την τελευταία κυρία, σύμφωνα με τη Hesibe Αζάντ, διοικητή του γυναικείου τάγματος Peshmerga.


Σε μια συνέντευξη με το Sputnik,η Hesibe Αζάντ, διοικητής του τάγματος των γυναικών του κουρδικού Peshmerga στο Ιράκ, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα να αγωνιστούν μέχρι το τέλος, προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκράτες του Daesh που έφεραν  εθνοκάθαρση, σταυρώσεις, θεσμοποιημένους βιασμούς και δουλεία στο βόρειο Ιράκ.
Η συνέντευξη ήρθε καθώς ο ιρακινός στρατός συνεχίζει μια στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, της Μοσούλης, από τους τρομοκράτες. Λαμβάνοντας μέρος στην επιχείρηση οι κουρδικές δυνάμεις Peshmerga, με πολλές Κούρδισες γυναίκες να δείχνουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στην προσπάθειά των  Peshmerga να καταστρέψουν το  Daesh.
"Οι γυναίκες πρέπει να είναι ισχυρές  μαχόμενες το Daesh και άλλες τρομοκρατικές ομάδες. Εμείς θα καθαρίσουμε τα κουρδικά εδάφη από το βρώμικο Daesh και θα πάρουμε εκδίκηση για το σύνολο του κουρδικού λαού. Είμαστε έτοιμες να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του  λαού  μας",είπε η  Αζάντ είπε.
Κουρδικό τάγμα Peshmerga των γυναικών στο Ιράκ
© SPUTNIK /
Κουρδικό τάγμα Peshmerga γυναικών στο Ιράκ
Πρόσθεσε ότι πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να πάρουν πίσω τη Μοσούλη , κάτι που όπως  είπε θα προσθέσει σημαντικά στην έντιμη επιθυμία της να εξαλείψει επιτέλους τους τρομοκράτες του  Daesh.
Η Azad δήλωσε ότι παρά τις σημαντικές απώλειες που υποφέρουν,οι Κούρδισες γυναίκες δεν φοβούνται να συνεχίσουν την καταπολέμηση του Daesh.
«Είναι το αντίστροφο:.. Είναι οι τζιχαντιστές που φοβούνται τις γυναίκες Peshmerga Φοβούνται να σκοτωθούν από μια γυναίκα, επειδή νομίζουν ότι αν πεθάνουν κατά τέτοιο τρόπο θα βρεθούν στην κόλαση Αυτός είναι ο λόγος που μας  φοβούνται », είπε.

Το κουρδικό Peshmerga θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική δύναμη εδάφους στην  καταπολέμηση του Daesh, και έχει ανακαταλάβει σημαντικές εκτάσεις εδάφους στο βόρειο Ιράκ που  κάποτε ελέγχονταν από τους τρομοκράτες.
Στις 5 Μαρτίου, ο ειδικος Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος για τον διεθνή συνασπισμό εναντίον του Daesh ,Brett McGurk ανακοίνωσε την έναρξη μιας εκστρατείας για την απελευθέρωση της Μοσούλης.Το  Daesh, μια τρομοκρατική ομάδα που έχει καταδικαστεί από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας, των ΗΠΑ και πολλών άλλων χωρών, κατέλαβε τη Μοσούλη και μερικές περιοχές γύρω από αυτή, τον Ιούνιο του 2014.


Read more: 
http://sputniknews.com/middleeast/20160330/1037182299/iraq-women-peshmerga-daesh.html#ixzz44NFYy6uv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...