Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Η Χεζμπολάχ αναδείχθηκε ισχυρότερη από τον πόλεμο

Sheikh Ναμπίλ Qaouk, ο επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ

Το Κίνημα Αντίστασης του Λιβάνου Χεζμπολάχ έχει  αναδειχθεί ισχυρότερο μετά τη συμμετοχή τους στον αγώνα κατά των takfiri τρομοκρατών στο συριακό έδαφος,δήλωσε  ένας ανώτερος αξιωματούχος της ομάδας.

"Η Χεζμπολάχ είναι σήμερα στη καλύτερη κατάσταση της ... [και] και έγινε μόνο ισχυρότερη μετά από την παρέμβαση στη Συρία",δήλωσε το Σάββατο ο Sheikh Ναμπίλ Qaouk,  επικεφαλής του εκτελεστικού συμβουλίου της Χεζμπολάχ.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, μαχητές της αντίστασης της Χεζμπολάχ έχουν βοηθήσει το συριακό στρατό στις μάχες του εναντίον των τρομοκρατικών ομάδων takfiri, ιδίως εκείνων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές κοντά στα σύνορα του Λιβάνου.
Η ομάδα αντίστασης λέει ότι ο  στρατιωτικός ρόλος της στη Συρία έχει ως στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης της κρίσης της Συρίας στο Λίβανο.
«Κηλίδα στην ανθρωπότητα» τα Σαουδαραβικά εγκλήματα
Αλλού στις δηλώσεις του,ο Qaouk επέκρινε το Σαουδαραβικό καθεστώς για τη συνεχιζόμενη εκστρατεία του κατά της Υεμένης, της φτωχότερης χώρας στον αραβικό κόσμο.
"Οι σφαγές που διαπράττονται από το καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη",λέει ο αξιοματούχος της Χεζμπολάχ , είναι ένας "λεκές" για την ανθρωπότητα.

Πολίτες της Υεμένης ελέγχουν τα μπάζα των κτιρίων που καταστράφηκαν σε Σαουδαραβικό χτύπημα στις 25 Φεβρουαρίου 2016 στην πρωτεύουσα Σαναά. © AFP

Περίπου 8.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τους  Σαουδαραβικούς  βομβαρδισμούς στην Υεμένη από την στρατιωτική εκστρατεία που το Ριάντ άρχισε στις 26 Μαρτίου 2015.
Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ σημειώνει περαιτέρω ότι η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε τον πόλεμο στην Υεμένη από μόνη της, αλλά τώρα "επιδιώκει να κατηγορήσει τη Χεζμπολάχ και τον Γενικό Γραμματέα της Σαγιέντ Χασάν Νασράλα" για τα λάθη της.
Ο Qaouk πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις εναντίον της Χεζμπολάχ και ο χαρακτηρισμός της ομάδας ως "τρομοκρατικής" οργάνωσης "δεν θα αντισταθμίσει τις απώλειες του Ριάντ στην Υεμένη."
Ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας (Περσικού) Κόλπου, κάτω από την επιρροή του καθεστώτος  της Σαουδικής Αραβίας, χαρακτήρισε τη Χεζμπολάχ ως  μια "τρομοκρατική" οργάνωση νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η επίσημη Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι Σαουδάραβες «θερίζουν μόνο απογοητεύσεις και αποτυχία στην Υεμένη, το Ιράκ, τη Συρία, το Μπαχρέιν και το Λίβανο και [sic] επιδιώκουν να διορθώσουν αυτές τις απώλειες."
Η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει στον «δρόμο των νικών και δεν θα αποθαρρυνθεί από τις αποφάσεις, τις κυρώσεις και τις απειλές" εναντίον της, δήλωσε ο Qaouk.
Τους τελευταίους μήνες, το καθεστώς Αλ Σαούντ έχει ήδη λάβει μέτρα για να εξαπολύσει πίεση στο Λίβανο, μια κίνηση που οι αναλυτές έχουν αποδώσει στην οργή του Ριάντ για τα κέρδη της Χεζμπολάχ εναντίον των τρομοκρατών takfiri που υποστηρίζει εδώ και καιρό στη Συρία.
Τον περασμένο μήνα, η Σαουδική Αραβία ανέστειλε ένα πακέτο $ 3 δισεκατομμυρίων για το στρατό του Λιβάνου και 1 δις $ σε βοήθεια προς τις εσωτερικές δυνάμεις ασφαλείας του.
Η Χεζμπολάχ επέκρινε τη κίνηση του Ριάντ, λέγοντας ότι εκθέτει το πραγματικό πρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας και αντικρούει τους ισχυρισμούς της σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...