Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Συνελλήφθη ακτιβίστρια μαζί με τον ενός χρόνου γιο της στο Μπαχρέιν

In this September 6, 2014 file photo, Bahraini opposition activist Zainab al-Khawaja waits to hear about her detained sister, Maryam al-Khawaja, outside the court in Manama, Bahrain. (AP photo)

Αστυνομικές δυνάμεις του Μπαχρέιν εισέβαλαν στο σπίτι διακεκριμένης ακτιβίστριας,συλλαμβάνοντάς την μαζί με τον ενός χρόνου  γιο της.
Τα μέλη της οικογένειας είπαν ότι η  Zainab al-Khawaja και ο γιος της Abdulhadi συνελήφθησαν στο διαμέρισμα της μητέρας στην πρωτεύουσα της Μανάμα  τη Δευτέρα το απόγευμα.


Γνωστή για τον ακτιβισμό τους κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες στο Μπαχρέιν, τα μέλη της οικογένειας Khawaja έχουν επανειλημμένα φυλακιστεί απ'όταν  μια εξέγερση ξεκίνησε στο μικροσκοπικό έθνος του Περσικού Κόλπου περίπου πριν από πέντε χρόνια.
Η Zainab, ένα δυναμικό μέλος της οικογένειας που πέρασε χρόνια στο εξωτερικό ενημερώνοντας  τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ομάδες για τα δικαιώματα σχετικά με την καταστολή των αντιφρονούντων στο Μπαχρέιν, αντιμετωπίζει αρκετά χρόνια  φυλάκισης για  πολλές κατηγορίες.
Η αδελφή της, Maryam, δήλωσε ότι η Zainab και το μικρό παιδί της μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο πατέρας τους εκτίει ήδη μια μακρά ποινή που επιβλήθηκε σ 'αυτόν για σχόλια που έκανε στα social media.
Η σύλληψη της Zainab συμπίπτει με την πέμπτη επέτειο της εξέγερσης στο Μπαχρέιν, όπου οι άνθρωποι ξεκίνησαν διαμαρτυρίες σε ολόκληρο το έθνος για να απαιτήσουν μεγαλύτερο λόγο στο πολιτικό σύστημα.
Η εξέγερση, όμως, αντιμετωπίστηκε με σκληρή καταστολή, με τις δυνάμεις ασφαλείας να σκοτώνουν περισσότερους από εκατό και να φυλακίζουν  εκατοντάδες περισσότερους, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων ηγετών της αντιπολίτευσης.Η Μανάμα έχει επίσης είχε την υποστήριξη στρατευμάτων  της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων για την καταστολή των διαδηλώσεων.
Δικαστήριο του Μπαχρέιν καταδίκασε τη Δευτέρα τρεις ακόμα  ανθρώπους σε ισόβια, καταδικάζοντάς τους επειδή  σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν  "τρομοκρατικό" σχέδιο μέσω της κατοχής όπλων.Ο Εισαγγελέας Ahmed al-Hammadi, δήλωσε ότι ένας από τους κατηγορούμενους συνελήφθη στο χωριό του Sitra, κοντά στην πρωτεύουσα, όπου η αστυνομία βρήκε "πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά" στο διαμέρισμά του. Ο αξιωματούχος , ο οποίος έχει επιβάλλει  δεκάδες άλλες μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για αντιπάλους τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ότι δύο άλλοι φυλακίστηκαν στην ίδια υπόθεση για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο.
Ακτιβιστές των δικαιωμάτων έχουν επικρίνει έντονα το Μπαχρέιν για τη σκληρή μεταχείριση των αντιφρονούντων στη χώρα.
Ο επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών Zeid Ra'ad Al-Hussein, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις συλλήψεων στο Μπαχρέιν δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να φιμώσει τους ακτιβιστές των δικαιωμάτων. Κάλεσε την κυβέρνηση και τα δικαστήρια στο Μπαχρέιν να σταματήσουν την επιβολή ποινών που αφαιρούν από τους διαφωνούντες την εθνικότητά τους, λέγοντας ότι η  Μανάμα έχει ανάγκη από "βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις."
Ομάδες δικαιωμάτων έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες ότι η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή κάθε  διαφωνίας. Το Φόρουμ του Μπαχρέιν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, σε μια έκθεση το Σάββατο, είπε ότι το κυβερνών καθεστώς Al Khalifah έχει καταφύγει σε κατασταλτικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων βασανιστηρίων, κατά των πολιτικών αντιφρονούντων.

2 σχόλια:

  1. Έλα δω, κουκλάκι μου, κι άσε τους κάφρους, να σε κάνουμε αστεράκι πρώτης τάξεως, που 'χουμε τη.. Φουρέιρα και μας κουνιέται, να'ουμ!
    Μιλώντας για ακτιβισμό, τώρα, Παπα-Κώστα, εμένα την καρδιά μου κέρδισε η κάτωθι δεσποινίς https://www.mrconservative.com/2013/09/25021-greenwich-university-student-refuses-to-remove-her-hat-as-long-as-muslim-women-are-allowed-to-wear-headdresses/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε!Έχει τρελαθεί ο κόσμος!Μήπως θυμάσαι πως λέγαμε τους ακτιβιστές πριν ενακαλύψουμε αυτή την ηλίθια λέξη και αρχίσουμε να την κολλάμε παντού;

      Διαγραφή

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...