Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Οι σοβαρές χώρες βάζουν την εθνική κυριαρχία πάνω από τις επενδύσεις-Η Ιορδανία απαγορεύει την πώληση γης σε Ισραηλινούς

AFP αρχείο φωτογραφία δείχνει την αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία.

Η Ιορδανία απαγόρευσε την πώληση και ενοικίαση ακινήτων σε Ισραηλινούς στην αρχαία πόλη της Πέτρας του βασιλείου, αναφέρει τοπικό ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης.


Το Κοινοβούλιο της Ιορδανίας ψήφισε το νόμο, που απαγορεύει στους  Ισραηλινούς την αγορά ή την ενοικίαση ακινήτων σε ολόκληρη την περιοχή της Πέτρας, ανέφερε η εφημερίδα  al-Rai  την Τρίτη.
Ο νόμος, ωστόσο, επιτρέπει στους ξένους επενδυτές να επενδύσουν σε περιοχές που βρίσκονται εκτός του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πέτρας.
Η νομοθεσία ήρθε καθώς ρεπορτάζ αποκάλυψαν ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Ισραηλινών αγοράζουν γη στην πόλη.
 Ο νόμος προτάθηκε από δύο βουλευτές,τους  Μαχμούντ Kharabsha και Assaf Shubki, ως τροπολογία στο νόμο Αρχή Ανάπτυξης και Τουρισμού της Πέτρας.
Την Τρίτη, οι βουλευτές πέρασαν την πρόταση αφού περιέγραψαν το Τελ Αβίβ ως "εχθρό" και " οντότητα που  καταπιέζει".
Ο Shubki είπε ότι επιδιώκει να επεκτείνει το νόμο για την αποτροπή των Ισραηλινών από την αγορά ή την ενοικίαση οποιουδήποτε ακινήτου σε όλη την Ιορδανία.
"ΗΕθνικής κυριαρχία μας είναι πιο σημαντική από τις ξένες επενδύσεις και θα εργαστούμε μαζί με τους συναδέλφους μου στο Κοινοβούλιο για την επιβολή του νόμου σε όλες τις περιοχές στην Ιορδανία και όχι μόνο στην Πέτρα», είπε.
«Ο σιωνιστικός εχθρός μολύνει τα παλαιστινιακά εδάφη και δεν σέβεται καμία διεθνή ανθρωπιστική συνθήκη. Αυτός ο νόμος είναι μια νίκη για τον παλαιστινιακό λαό και αυτό είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι 'αυτούς», πρόσθεσε ο Shubki.
Η Ιορδανία και το Ισραήλ έχουν  επίσημες διπλωματικές σχέσεις από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας το 1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...