Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τα "μαγικά" Κύθηρα



Έχω γράψει ξανά ότι η κοινωνία των Κυθήρων είναι σκέτη μαγεία.Ευδοκιμούν διαφόρων ειδών λαμόγια,εκμεταλλευόμενοι τις περίεργες,οικογενειοκρατικού τύπου,διακλαδώσεις συμφερόντων.Αυτό δεν αποκλείει και ένας "ξένος",αν είναι αρκετά πονηρός να χωθεί στα κόλπα.Θα εξηγήσω παρακάτω.


Τελευταίο "μανιτάρι" που φύτρωσε στο νησί μας είναι η σύλληψη ενός 69χρονου με την κατηγορία κατοχής και διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.Θα μου πει κάποιος,σιγά το πράγμα.Έχει γεμίσει ο τόπος.Γιατί να μη βρεθεί κι εκεί,έστω ανάμεσα στους 4000 κατοίκους;Και θα έχει δίκιο.Ότι οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας έχουν γίνει συνηθισμένες είναι βέβαια κάτι  που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για το μέλλον της κοινωνίας.

Επειδή όμως,όπως έγραψα,τα Κύθηρα είναι "μαγικά" στον τύπο αυτόν,η δημοτική αρχή είχε αναθέσει ένα σωρό πόστα,στα οποία είχε επαφή με παιδιά.Και από όσο ξέρω ήταν χωμένος σε διάφορα "πολιτισμικά".Εδώ αρχίζει το πανηγύρι.

Ο δήμαρχος προσπαθεί να πείσει ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε συνεργαστεί με τον τύπο.Και άλλη μια δημοτική παράταξη είχε λέει πάρε δώσε μαζί του.Και όλο το πράγμα κατέληξε σε πολιτικάντικες αλληλοκατηγορίες.

Τι λέτε ρε γίδια!Τι με νοιάζουν εμένα και τον οποιοδήποτε τα ψευτοπολιτικά των Κυθήρων;Και σιγά το πράγμα.Ο (όποιος)δήμαρχος Κυθήρων δεν είναι κάτι παραπάνω από έναν κοινοτάρχη της δεκαετίας του '80.Πείτε απλά,μας ξεγέλασε ο λεβέντης,μας συγχωρείτε,θα είμαστε προσεκτικότεροι από εδώ και στο εξής.

Και η...γαρνιτούρα!Η ενασχόληση με τα κοινά παντός είδους(πολιτισμικοί σύλλογοι,διάφορες δραστηριότητες κλπ)είναι η χαρά του απατεώνα.Οι περισσότεροι Κυθήριοι θαμπώνονται με κάτι τέτοια και παραβλέπουν το πόσο τομάρι μπορεί να είσαι.Και ακόμα κι αν δεν σε πολυχωνεύουν σκύβουν ευλαβικά το κεφάλι τους μπροστά σου!Αν είσαι και φιλοχρήματος("αρετή" που πολύ εκτιμάται στο νησί)και κάνεις και καμιά ψιλοαπάτη για κανένα φράγκο(διδάσκεις επί πληρωμή κάτι που δεν καλογνωρίζεις,κανένα εκβιασμούλη να σου πληρώνουν το νοίκι άλλοι κλπ)είσαι αρχηγός!

Αντί λοιπόν να ασχοληθούμε με τα χάλια της τοπικής κοινωνίας(τα οποία κατάλαβα,χωρίς να πολυασχολούμαι,με το που έκλεισα χρόνο εδώ) και όλων τα παράγωγών της,ασχολούμαστε με βλακείες.Και μετά αναρωτιόμαστε,κάθε φορά,τι φταίει.Το κεφάλι μας μάλλον.

Και για να μην το διαβάσει κανένας Κυθήριος και λέει άλλα αντ'άλλων,ναι,υπάρχουν καλοί Κυθήριοι.Και αρκετοί(όχι πολλοί).Το σύνολο όμως επιλέγει να αφήνει παθητικά τους χείριστους να αλωνίζουν.Αυτό σβήνει τα θετικά που πράγματι υπάρχουν.

Εδώ,μπορείτε να βρείτε αναρτήσεις και ανακοινώσεις για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...