Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Νίκη της Μόσχας η στρατιωτική αποχώρηση από τη Συρία

Welch

Η στρατιωτική αποχώρηση της Ρωσίας από τη Συρία σηματοδοτεί τη νίκη της Μόσχας έναντι της Ουάσιγκτον στην αντιμετώπιση της συριακής σύγκρουσης, αποδεικνύοντας ότι είναι δυνατή η διατήρηση της ειρήνης και σε άλλες χώρες, χωρίς να τις  καταλαμβάνεις , λέει ένας Αμερικανός πολιτικός αναλυτής.


Ο Ντάνιελ Πάτρικ Welch, πολιτικός σχολιαστής από  τη Βοστώνης, έκανε τις παρατηρήσεις, την Τετάρτη, όταν αναφέρθηκε στις παρατηρήσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ που έγιναν μια  ημέρα πριν.
Ο Νούλαντ δήλωσε ότι η  αποχώρηση,την Τρίτη,των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία, δεν θα οδηγήσει σε άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας και η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να διατηρεί την οικονομική πίεση στην Μόσχα, μέχρι να αποσύρει πλήρως τις δυνάμεις και το στρατιωτικό εξοπλισμό από την ουκρανικά σύνορα.
Αυτό "είναι απλά τυπικό της αλαζονείας και αδιαλλαξίας της κυβέρνησης των ΗΠΑ," Ντάνιελ Πάτρικ Welch είπε Press TV την Τετάρτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της, κατηγορούν τη Ρωσία για την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας, ένα πρόσχημα, βάσει του οποίου έχουν επιβληθεί μια σειρά από οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.
«Νομίζουν ότι μπορούν απλά να ρίχνουν δεξιά και αριστερά αυτές τις κυρώσεις και αυτή τη  ισχύ εναντίον άλλων κρατών, όταν το αίμα στα χέρια τους είναι τόσο παχύ και τόσο πολύ", πρόσθεσε.
Είπε ότι ήταν η Νούλαντ, που ήταν ουσιαστικά η «αρχή» στην ενορχήστρωση ενός πολιτικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία, η οποία ως μέρος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επίσης οδηγεί τις προσπάθειες για να αναγκάσει την αλλαγή του καθεστώτος σε χώρες όπως η Συρία, μέσω της "εφαρμογής της πολιτικής  των ΗΠΑ των ταγμάτων θανάτου. "
Ο αναλυτής πρόσθεσε ότι τέτοιες ιδεολογίες όπως εκείνη της Νούλαντ επικρατούν στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ, το οποίο σημαίνει ότι οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση των ΗΠΑ θα υποστηρίξει παρόμοιες πολιτικές.
"Ό, τι μπορούν να κάνουν για να διατηρήσουν την ηγεμονία», συνέχισε.«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα κάποιος άλλος που θα κάθεται στο Οβάλ Γραφείο να έχει μια διαφορετική προοπτική."
Αλλού στις παρατηρήσεις του,ο Welch υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ στη Συρία.
«Είναι μια κίνηση σκάκι, φυσικά, αλλά είναι μια κίνηση σκάκι σχεδιασμένη  ώστε να μην ευχαριστήσει τον  Δυτικό ηγεμόνα, αλλά να ανακοινώσει στον υπόλοιπο κόσμο ότι  «κοιτάξτε,μπορούμε να σταματήσουμε αυτό το μεγαθήριο αλλαγής καθεστώτος, αλλά δεν χρειάζεται να καταλάβουμε και να καταστρέψουμε τις χώρες για δεκαετίες για να το κάνουμε αυτό , "εξήγησε ο Welch περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...