Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Νέες επιτυχίες του Ιρακινού στρατού

άνδρες των ιρακινών δυνάμεων συλλαμβάνει ύποπτο της ανήκουν σε Daesh ομάδα στις 10 Μαρτίου, 2016 στο Ραμάντι.  © AFP

Τουλάχιστον 60 takfiri μαχητές του Daesh  φέρεται να σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές του ιρακινού στρατού στη βόρεια επαρχία Νινευή.
Το τηλεποτικό κανάλι al-Ghadeer  του Ιράκ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι  ιρακινά αεριωθούμενα βομβάρδισαν κρησφύγετα του ΙΚ στις πόλεις της Μοσούλης και του Κιρκούκ.


Τα παγιδευμένα οχήματα της ομάδας των takfiri, που προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ιρακινού στρατού, καταστράφηκαν επίσης στη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.
Οι αναφορές λένε επίσης ότι περίπου 19 απαχθείσες γυναίκες Izadi(Γιεζίντι) και παιδιά αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Περίπου 3.500 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά, από την κοινότητα Izadi απήχθησαν από  μαχητές του Daesh . Οι Izadis απήχθησαν το καλοκαίρι του 2014 και οι γυναίκες Izadi συχνά εξαναγκάζονται να γίνουν σκλάβες του σεξ για τους μαχητές.
Η αραβόφωνο ειδησεογραφικό al-FORAT ανέφερε επίσης ότι το Daesh εκτέλεσε  50 μαχητές του σε μια πλατεία στο κέντρο της Μοσούλης.Οι εκτελεσμένοι μαχητές ήταν μεταξύ εκείνων που έφυγαν από τις πόλεις της Rutbah και Hit στην επαρχία Ανμπάρ την Κυριακή.
Οι Ιρακινές δυνάμεις πήραν τον πλήρη έλεγχο στην πόλη του Ραμάντι το Φεβρουάριο και έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις σε περιοχές γύρω από την επαρχιακή πόλη για να ελευθερώσουν περισσότερες περιοχές από τους  takfiri μαχητές.
Οι δυνάμεις καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στρατιώτες, αστυνομικοί και σύμμαχοι  εθελοντές μαχητές διεξάγουν μια κοινή επιχείρηση από την 1 Μάρτη με στόχο την ανακατάληψη περιοχών που κρατούνται από αντάρτες κοντά στην πρωτεύουσα, Βαγδάτη.
Οι βόρειες και δυτικές περιοχές του Ιράκ μαστίζονται από τη βία από τότε  που οι takfiri τρομοκράτες του ΙΚ ξεκίνησαν την επέλασή τους στο ιρακινό έδαφος, τον Ιούνιο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...