Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Καλύτερα ανάμεσα σε λεπρούς,παρά ανάμεσα σε υπερήφανους

                                        

Όταν δεις δυο κακούς να έχουν μεταξύ τους αγάπη,να γνωρίζεις ότι ο ένας βοηθάει τον άλλο στα κακά του θελήματα.


Ο υπερήφανος και ο κενόδοξος ευχαρίστως συνεργάζονται μεταξύ τους.Ο υπερήφανος επαινεί τον κενόδοξο,επειδή του φέρεται δουλικά,ενώ ο κενόδοξος εκθειάζει τον υπερήφανο,που τον επαινεί συνεχώς.Εσύ ν'απομακρύνεσαι και από τους δυο,για να μη γίνεις μέτοχος της βλάβης που προξενούν.

Αββάς Μάρκος


*                                               *                                                *

Ένας γέροντας είπε:
-Αν σταθείς σ'έναν τόπο και δεις εκεί κάποιους να καλοπερνούν,μην τους ζυγώσεις.Αν όμως υπάρχει άλλος,που είναι φτωχός και δεν έχει ούτε ψωμί,πλησίασέ τον,και θα βρεις(ψυχική)ανάπαυση.

*                                        *                                    *

Φίλος άμυαλος και επιπόλαιος είναι πηγή βλάβης,ενώ η συναναστροφή με συνετούς είναι πηγή γλυκύτητος.Τσακίζει την καρδιά η συντροφιά με ασύνετους.Καλύτερα να κατοικήσεις μαζί με θηρία,παρά με ανθρώπους κακότροπους.Κάθησε μαζί με γύπες,παρά με πλεονέκτη και αχόρταγο.Γίνε φίλος με φονιά,παρά με φιλόνικο.Μίλησε με χοίρο,παρά με κοιλιόδουλο άνθρωπο,γιατί είναι καλύτερη η γούρνα των χοίρων από στόμα λαίμαργο και αχόρταγο.Κάθησε ανάμεσα σε λεπρούς,παρά ανάμεσα σε υπερήφανους.

Μικρός Ευεργετινός,εκδ. Ι.Μ.Παρακλήτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...