Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Νέα ευρήματα στον τάφο του Τουταγχαμών

Η σάρωση του ταφικού θαλάμου του φημισμένου βασιλιά Τουταγχαμών αποκάλυψε δύο κρυμμένα δωμάτια, τα οποία θα μπορούσαν να περιέχουν μέταλλο ή οργανικό υλικό, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ el-Damaty .

Σε μια συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στο Κάιρο, είπε ότι η ιαπωνική ανάλυση έδειξε θαλάμους που θα σαρωθούν και πάλι στο τέλος του μήνα.
Η ανακάλυψη θα μπορούσε να ρίξει νέο φως σε μια από τις πιο ταραγμένες περιόδους της αρχαίας Αιγύπτου, και ένας εξέχων ερευνητής θεωρεί ότι τα λείψανα της βασίλισσας Νεφερτίτης θα μπορούσαν να βρίσκονται μέσα.
Ο El-Damaty είπε ότι σκέφτεται πως τα νέα τμήματα θα μπορούσαν να περιέχουν τον τάφο ενός μέλους της οικογένειας Τουταγχαμών, αλλά δεν θα κάνουμε εικασίες για τη Νεφερτίτη - η οποίοα ήταν μία από τις συζύγους του πατέρα  του Τουταγχαμών, του Φαραώ Ακενατόν, αλλά δεν πιστεύεται ότι είναι η μητέρα του.
Τα αποκαλυπτήρια του τάφου του βασιλιά Τουταγχαμών σχεδόν 100 χρόνια πριν, έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα όλων των εποχών.
Ένας θρόνος, ένα άρμα και το πιο περίφημο, η χρυσή νεκρική μάσκα που έχει αναδειχθεί σε σύμβολο του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού, βρέθηκαν στο χώρο ταφής του Τουταγχαμών,  ενός ελάχιστα γνωστού τότε βασιλιά αγοριού της 18ης δυναστείας των Αιγυπτίων Φαραώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...