Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

"Αποτέλεσμα της πολιτικής της Δύσης οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες"

Το Press TV πραγματοποίησε συνέντευξη με τον Marcus Παπαδόπουλος, εκδότη και συντάκτη του Politics First του Λονδίνου, και τον Pietro De Matteis, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Ομοσπονδιακών στις Βρυξέλλες, για να συζητήσουν τις αιματηρές τρομοκρατικές εκρήξεις βομβών στη βελγική πρωτεύουσα των Βρυξελλών.

Ο Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η βασική αιτία των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες είναι «πολύ απλά η Δυτική εξωτερική πολιτική."  
Η Δύση, είπε, έχει μια μακρά ιστορία συνεργασίας με τρομοκρατικές ομάδες, προκειμένου να επιτύχει τους γεωστρατηγικούς της στόχους του, όπως στο Αφγανιστάν, τη Βοσνία, τη Λιβύη και τώρα στη Συρία.
Ανέφερε τις Ηνωμένες Πολιτείες, λέγοντας ότι έχουν τον ανεπίσημο στόχο της «διαφύλαξης»της παγκόσμιας κυριαρχίας τους στη Μέση Ανατολή.
«Η Αμερική βλέπει τη Μέση Ανατολή ως κρίσιμο τομέα για την παγκόσμια κυριαρχία της και οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν μπορούν να καταστρέψουν το συριακό κράτος και να επιβάλλουν στη Δαμασκό κάποιο είδος ισλαμικής φιλοδυτικής κυβέρνησης, τότε η ρωσική επιρροή και εξουσία στην Μέση Ανατολή θα εξαφανιστεί. "
Ο Παπαδόπουλος είπε ότι η Δύση δεν είναι "πραγματικά δεσμευμένη" στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως δεν είναι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία.
"Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση όπου οι εγκληματίες, όπου οι δολοφόνοι του κόσμου στην πραγματικότητα προβάλλουν τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες της δημοκρατίας, ως θεματοφύλακες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως οι άνθρωποι και οι χώρες που έχουν αναλάβει  την καταπολέμηση της τρομοκρατίας."
Ο αναλυτής είπε πως αν η σύγκρουση στη Συρία λυθεί, θα είναι μια μεγάλη ώθηση στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
"Ο μόνος τρόπος που θα συμβεί αυτό  σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι για η Αμερική να σταματήσει να υποστηρίζει τους τρομοκράτες στη Συρία και να πει  στους περιφερειακούς συμμάχους της - Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ - να σταματήσουν να υποστηρίζουν τους τρομοκράτες στη Συρία», είπε.  
Ο De Matteis, από την πλευρά του, είπε ότι καμία  όχι δικαιολογία δεν  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει την τραγωδία που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.
Είπε ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά σε ό, τι γίνεται σε μια εμπόλεμη ζώνη και σε αυτό που έχει γίνει σήμερα από τους τρομοκράτες στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη,είπε ο  De Matteis , αντιμετωπίζει μια κρίσιμη καμπή στη χάραξη πολιτικής της προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση των τρομοκρατών  takfiri του Daesh.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...