Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Έκρηξη σε περιοχή των Κούρδων της Συρίας αφήνει άγνωστο αριθμό νεκρών

Συριακές δυνάμεις ασφαλείας επιθεωρεί το χώρο της μια σειρά επιθέσεων τους σε μια περιοχή νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού, στις 21 Φεβρουαρίου, 2016. © AFP

Μια ισχυρή έκρηξη φέρεται να έχει χτυπήσει μια περιοχή κοντά σε μια στρατιωτική ακαδημία σε μια κουρδικής πλειοψηφίας περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας, αφήνοντας έναν άγνωστο αριθμό νεκρών και τραυματιών.


Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι η έκρηξη είχε στόχο μια περιοχή κοντά στην κουρδική περιοχή του Torbesi στη βορειοανατολική πόλη Καμισλί.
Οι αναφορές δείχνουν ότι  η έκρηξη μπορεί να έχει προκληθεί από μια βομβιστική επίθεση αυτοκίνητο.
Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές.
Εν τω μεταξύ, τρομοκράτες του Daesh  φέρεται να εκτέλεσαν  εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, στο χωριό Καφρ Σακρ, που βρίσκεται βορειοανατολικά του Χαλεπίου.
Οι αναφορές  δείχνουν ότι  οι δολοφονίες ήρθαν αφού οι δυνάμεις του συριακού στρατού σκότωσαν εννέα μαχητές του  Daesh  και συνέλαβαν 45 άλλους στην περιοχή πριν από την επανάκτηση του ελέγχου στο χωριό.
Αυτό έρχεται λίγο μετά αφού η συριακή κυβέρνηση και ο Αραβικός Σύνδεσμος (AL) απέρριψαν αίτημα του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης της χώρας (PYD) για να σχηματίσουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης στη Συρία.
Κουρδικά κόμματα έχουν  ήδη τον έλεγχο των τριών διοικήσεων στη βόρεια Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Στις περιοχές που είναι γνωστές ως Afrin και Kobane, τόσο στην επαρχία Χαλέπι, καθώς και Jazire στην επαρχία Hasakah.
Η Συρία μάχεται με υποστηριζόμενες από ξένους ομάδες μαχητών από τον Μάρτιο του 2011. Περισσότεροι από 470.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην αναταραχή, σύμφωνα με μια έκθεση του Φεβρουαρίου από το Κέντρο Έρευνας Πολιτικής της Συρίας  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...