Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Απενεμήθη χάρη σε "αντιδραστικό" ποιητή στο Κατάρ


Το Κατάρ απένειμε  χάρη σε ένα φυλακισμένο ποιητή ο οποίος πέρασε σχεδόν πέντε χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία για  εξύβριση του πρώην εμίρη του κράτους του Κόλπου.


Ο Μοχάμεντ Ρασίντ αλ-Ατζαμί είχε  καταδικαστεί  σε ισόβια κάθειρξη στις 29 Νοεμβρίου 2011, για την προσβολή του Εμίρη του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι  και τη διάδοση εμπρηστικού υλικού.
Συνελήφθη το 2011 μετά τη δημοσίευση του "ποιήματος του Γιασεμιού" του, το  οποίο ήταν κρίσιμο για τις κυβερνήσεις σε ολόκληρη την περιοχή του Κόλπου μετά τις εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης.
Το 2013,ο Ajami έκανε έφεση αφού η ποινή φυλάκισής του μειώθηκε σε 15 χρόνια, αλλά η ποινή του έγινε δεκτή από το ανώτατο δικαστήριο του Κατάρ.Η μόνη του επιλογή ήταν να απευθύνει έκκληση προς τον τωρινό εμίρη του Κατάρ για επιείκεια.
Σύμφωνα με τον Abdullah al-Athbah, αρχισυντάκτη της εφημερίδας της Ντόχα  Al Arab, ο Ajami, έλαβε χάρη από τον Εμίρη του  Κατάρ Σεΐχς Ταμίμ μπιν Χαμάντ την Τρίτη.
Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι ο Ajami είχε αφεθεί ελεύθερος.
Ομάδες για τα δικαιώματα χαιρέτησαν την  απελευθέρωσή του ενώ η , με έδρα το Λονδίνο,  Διεθνής Αμνηστία αποκαλώντας τη ως "μετά από καιρό μια καλή είδηση". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...