Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Διαδήλωση για την ανεξαρτησία των Βάσκων

Αυτή η φωτογραφία δείχνει διαδηλωτές κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης να απαιτήσει την ανεξαρτησία της Χώρας των Βάσκων περιοχή της Ισπανίας, στη βόρεια ισπανική πόλη της Παμπλόνα, 27, Μαρτίου, 2016.

Περίπου 11.000 άνθρωποι από τον γηγενή εθνοτική ομάδα των Βάσκων οργάνωσαν μια συγκέντρωση στη βόρεια ισπανική πόλη, ζητώντας ανεξαρτησία για την περιοχή της Χώρας των Βάσκων από την Ισπανία.


Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν  Βάσκικες σημαίες και γιγαντιαία πανό που έγραφαν «Ανεξαρτησία», διαδήλωσαν στη βόρεια πόλη της Παμπλόνα σε ένα συλλαλητήριο που οργανώθηκε από το  βάσκικο κίνημα Independentistak ( "Ανεξαρτησία") την Κυριακή για να κινητοποιήσει την υποστήριξη για την ανεξαρτησία της περιοχής.
Οι Βάσκοι έχουν τη δική τους ξεχωριστή γλώσσα και πολιτισμό , καθώς και  αυτονομία στην αστυνόμευση και τη φορολογία.
«Αυτό που προτείνουμε είναι να ακολουθήσουμε τον μονόδρομο,"δήλωσε ο  Txutxi Ariznabarreta, ένας από τους ηγέτες του κινήματος, προσθέτοντας, "Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη στρατηγική και αυτή  η στρατηγική απαιτεί από τους ανθρώπους να βρίσκονται στο πόδι."
Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας έχει ήδη απορρίψει το δημοψήφισμα αυτοδιάθεσης των Βάσκων.
Το κίνημα ανεξαρτησίας της Καταλονίας, μια άλλη αυτόνομη ισπανική περιφέρεια, κέρδισε επίσης δυναμική τα τελευταία χρόνια πριν γίνει και πάλι λιγότερο δυναμικό.
Τον Νοέμβριο του 2014, ο Πρόεδρος της Καταλονίας  Artur Mas οργάνωσε ένα συμβολικό δημοψήφισμα ανεξαρτησίας, αφού η κυβέρνηση στη Μαδρίτη μπλόκαρε τη προσπάθειά του να διεξάγει ένα επίσημο δημοψήφισμα. Σχεδόν το 80 τοις εκατό των 2,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία υποστήριξε την απόσχιση, αν και η προσέλευση ήταν λίγο περισσότερο από 40 τοις εκατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...