Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ο στρατός της Συρίας μπήκε στην Παλμύρα

Syrian forces flash the victory sign on a hilltop overlooking the town of Mahin in the Homs province, Nov. 14, 2015. (AFP)

Οι Συριακές ένοπλες δυνάμεις έχουν εισέλθει στην Παλμύρα μετά από σκληρές συγκρούσεις με τους τρομοκράτες του Daesh που έλεγχαν την αρχαία πόλη από το περασμένο έτος, λένε τα κρατικά μέσα ενημέρωσης .
Την Πέμπτη,η κρατική τηλεόραση της Συρίας  είπε ότι  κυβερνητικά στρατεύματα, που υποστηρίζονταν από την εναέριες δυνάμεις του στρατού , απώθησαν τους μαχητές του  Daesh και έφτασαν στην «καρδιά» της πόλης.
Οι δυνάμεις του στρατού έχουν ξαναπάρει τον έλεγχο της βόρειας περιοχής του ξενοδοχείου Παλμύρα, καθώς και τα αγροκτήματα που βρίσκονται δυτικά της πόλης.
Αναφορές, σημείωναν νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι στρατιώτες ήταν στην είσοδο της Παλμύρας, απελευθερώνοντας τα περίχωρα της πόλης, που βρίσκεται στη δυτική επαρχία της Χομς.
Αυτή η φωτογραφία αρχείου κυκλοφόρησε στις Κυριακή, 17 του Μαΐου 2015, από τον συριακό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA, δείχνει τη γενική άποψη της αρχαίας πόλης της Παλμύρας, βορειοανατολικά της Δαμασκού, στη Συρία.  © AP

Ο Κυβερνήτης της Χομς  Talal Barazi δήλωσε στο Associated Press ότι οι συριακές δυνάμεις πλησίαζαν την πόλη από τρεις κατευθύνσεις.
"Μάλλον θα  παρακολουθήσουμε τις επόμενες 48 ώρες μια συντριπτική νίκη στην Παλμύρα," δήλωσε ο Barazi, προσθέτοντας ότι «ο στρατός προχωρεί με  ακριβή και οργανωμένο τρόπο για να προστατεύσει ό, τι είναι δυνατόν από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους."
Τον περασμένο Μάιο,οι Takfiris του ΙΚ κατέλαβαν τα ερείπια της Palymra,η οποία είναι  ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και την παρακείμενη σύγχρονη πόλη, καταστρέφοντας αρχαία μνημεία εκεί, συμπεριλαμβανομένου του 2.000 ετών Ναό του Bel και την εμβληματική Αψίδα του Θριάμβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...