Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Θεραπεία μέσω νηστείας

Νηστεία: Θεραπευτική Πανάκεια

Ο όρος νηστεία αναφέρεται στη συνειδητή πρακτική εφαρμογή της αφαγίας και της αποσίας για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η άλλοτε αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζωών στο φυσικό μας περιβάλλον οδήγησε τον άνθρωπο στο να αντιληφθεί, μέσα από τη λογική παρατήρηση των άλλων πλασμάτων, ότι, όταν αρρώσταιναν ή ήταν φοβισμένα ή τραυματισμένα, δε σιτίζονταν. Αυτή η ενστικτώδης συμπεριφορά επιβίωσης εφαρμοζόταν, άλλοτε, και από όσους ανθρώπους αρρώσταιναν βαριά. Αργότερα, η νηστεία άρχισε να εφαρμόζεται ως πρακτική από εκατομμύρια πιστούς όλων των θρησκευτικών δογμάτων, καθώς αποτελούσε μια βασική προϋπόθεση σωματικής κάθαρσης και πνευματικής εξέλιξης.

Τέλη του 19ου αιώνα και αρχές του 20ου αιώνα ήταν πολύ δημοφιλής η πρακτική της νηστείας, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ευρώπη. Δεκάδες «σανατόρια» στη Γερμανική Βαυαρία, στις Αυστριακές και Ελβετικές Άλπεις, δέχονταν ανθρώπους όλων των τάξεων που αναζητούσαν θεραπεία μέσω της νηστειοθεραπείας. Και πράγματι, οι θεραπείες ήταν εντυπωσιακές. Αυτή ήταν η «χρυσή εποχή» της φυσικής αντιμετώπισης των ασθενειών από κορυφαίους φυσικούς θεραπευτές και ανθρωπιστές, όπως ο Λούστ, ο Μακφάντεν, ο ΄Έρετ, ο Τίλντε, ο Σέλτον και τόσοι άλλοι.
Όταν για πρώτη φορά (1998) ανακάλυψα τη νηστειοθεραπεία, αντιμετώπιζα ένα αφροδίσιο νόσημα στο οποίο η κλασσική ιατρική δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Απλώς, ανακούφιζε τα συμπτώματα μου. Έτσι, ως αληθινός ερευνητής είπα να δοκιμάσω την πρακτική της αφαγίας. Υποσχέθηκα, παράλληλα, πως, εάν θεραπευθώ, θα εξακολουθήσω να νηστεύω κάθε φορά που αρρωσταίνω. Μετά από 10 συνεχόμενες ημέρες απόλυτης νηστείας με νερό, θεραπεύτηκα πλήρως.
Και από τότε, έγινα ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτής της θαυματουργής θεραπευτικής διαδικασίας. Η νηστεία, πράγματι, μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Μπορεί να σας αναγεννήσει σωματικά και ψυχικά. Οι συχνές και επαναλαμβανόμενες νηστείες είναι ο μόνος αποδεδειγμένος τρόπος, για να προσθέσεις χρόνια στη ζωή σου και ζωή στα χρόνια σου.
Μη φοβάσαι. Δε θα λιμοκτονήσεις από την πείνα, εάν παραλείψεις ή χάσεις κάποιο σου γεύμα. Ο οργανισμός σου έχει τη δυνατότητα να αφομοιώνει μόνο το 10% της συνολικής προσλαμβανόμενης τροφής. Το υπόλοιπο της τροφής δεν τρέφει εσένα, αλλά τους γιατρούς με τις ασθένειες που προκαλείς ασυνείδητα με τη λαιμαργία σου.
Η νηστεία δεν έχει καμία σχέση με την ασιτία. Η νηστεία είναι η συνειδητή αποχή από κάθε τροφή, όταν το σώμα προειδοποιεί με κάποιο σύμπτωμα, με ασθένεια, με ψυχικό κλονισμό και, γενικά, με το σταμάτημα της πείνας. Το διάστημα που δεν υπάρχει έντονη πείνα, δεν πρέπει να σιτίζεσαι. Αντίθετα, η ασιτία είναι μια κατάσταση, όπου το σώμα καταβολίζεται, λόγω της αποχής από τη λήψη τροφής, ενώ υπάρχει έντονη πείνα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβεί μόνο σε όσους νηστεύουν με νερό περισσότερες από 40 – 50 συνεχόμενες ημέρες. Επίσης, αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε μερικές τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής, όπου η έλλειψη σε τροφή είναι χαρακτηριστική.
Στο σημερινό δυτικό πολιτισμένο κόσμο, ο άνθρωπος πεθαίνει από το πολύ φαγητό, αφού, καθημερινά, υποκύπτει στο θανάσιμο αμάρτημα της λαιμαργίας. Από ασιτία δεν πεθαίνει κανείς.
Η σημερινή κλασσική ιατρική και οι σύγχρονοι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι συνταγογραφούν στους ασθενείς πλούσια θερμιδική διατροφή με το πρόσχημα ότι η τροφή «δυναμώνει».
Και, φυσικά, «δυναμώνει» η τροφή. Όχι τον ασθενή, αλλά την ασθένεια. Εάν σιτίζεσαι, ενώ είσαι άρρωστος, σύμφωνα με τις ανόητες οδηγίες των «ειδικών», θα παρατηρήσεις ότι τα συμπτώματα σου χειροτερεύουν. Ο πυρετός αυξάνει, οι αρθριτικοί πόνοι είναι ανυπόφοροι, οι τιμές σακχάρου ανεβαίνουν, οι ενοχλήσεις χειροτερεύουν.
Οτιδήποτε μέσο χρησιμοποιείται, σήμερα, από την κλασσική ιατρική για την αντιμετώπιση των ασθενειών δεν μπορεί να θεραπεύσει καμία απολύτως ασθένεια. Μην αυταπατάσαι άδικα. Η θεραπεία είναι ένας εσωτερικός σύμφυτος μηχανισμός και υπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο. Η νηστεία είναι ο πιο σύντομος και ο πιο ασφαλής τρόπος, για να επανακτήσεις την υγεία σου.
Σκέφτηκες ποτέ γιατί παύεις αμέσως να πεινάς μόλις αρρωστήσεις, στεναχωρηθείς ή φοβηθείς; Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί τα ελεύθερα – άγρια ζώα δεν πάσχουν από ασθένειες, γιατί δεν έχουν γιατρούς και νοσοκομεία και γιατί πάντα μα πάντα θεραπεύονται μόνα τους; Πιστεύεις, στα αλήθεια, ότι το ανώτερο δημιούργημα της πλάσης, ο άνθρωπος, δε διαθέτει την ικανότητα να αυτοθεραπευτεί;
Ναι, φίλοι μου. Η φύση είναι πάντοτε σοφή και τα πάντα ρυθμίζονται από τους νόμους της τάξης και της αρμονίας. Για να απομακρύνεις την ασθένεια σου θα πρέπει να εξαλείψεις την αιτία της.
Και μία είναι η αιτία όλων των ασθενειών. Η τοξίνωση από το πολύ και ανθυγιεινό φαγητό. Ξεκίνα τις περιοδικές νηστείες ή ελάττωσε δραματικά τη συχνότητα των γευμάτων σου, καθώς και την ποσότητα της ημερήσιας προσλαμβανόμενης τροφής σου. Άλλος τρόπος, για να διατηρείσαι υγιής ή για να ξαναβρείς την κλονισμένη σου υγεία δεν υπάρχει. Μη «χάνεσαι» στα διάφορα συμφέροντα.
Τα πράγματα στη διατροφή, όπως και σε όλα όσα έχουν ουσιαστική αξία στη ζωή μας, είναι απλά και προσιτά στον καθένα. ΕΣΥ είσαι αυτός που ορίζει τη μοίρα του και πάνω απ' όλα την υγεία του. Δράσε τώρα. Αύριο ίσως είναι, ήδη, πολύ αργά!
Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η πρώτη Ανάσταση

  Η πρώτη, όπως την αποκαλούμε, Ανάσταση γίνεται κρυφά, μυστικά. Ενώ η φύση όλη παραμένει ατάραχη, ενώ οι άνθρωποι γυρίζουν στις δουλειές το...