Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε έναν πολυσύχναστο τερματικό σταθμό λεωφορείων, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς και πολίτες. 
Η έκρηξη κατέστρεψε αρκετά αυτοκίνητα και έσπασε  σχεδόν όλα τα παράθυρα ενός κοντινού κτιρίου.
Μάρτυρες είπαν στο Al Jazeera ότι πολλά ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης.
Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι σήμερα στις ΗΠΑ για μια σύνοδο κορυφής πυρηνικής ασφάλειας, κατήγγειλε την επίθεση.
"Αυτό δείχνει το άσχημο πρόσωπο της τρομοκρατίας και πάλι. Η αποφασιστικότητα των δυνάμεων ασφαλείας μας, αν θέλει ο Θεός, θα θέσει ένα τέλος" σε αυτό,δήλωσε  ο Ερντογάν σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings. 
Η επίθεση ήρθε μία ημέρα πριν ο  Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου  επισκεφθεί το Ντιγιαρμπακίρ, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής περιοχής Sur, όπου μερικές γειτονιές βρίσκονται υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Η νοτιοανατολική Τουρκία συγκλονίστηκε από κύματα βίας από τότε που η κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) και της κυβέρνησης κατέρρευσε τον περασμένο Ιούλιο.  
Το PKK μάχεται εναντίον του τουρκικού κράτους από το 1984, αρχικά για την ανεξαρτησία των Κούρδων, αν και τώρα πιέζει για μεγαλύτερη αυτονομία και δικαιώματα για την μεγαλύτερη εθνοτική μειονότητα της χώρας. 
Η σύγκρουση έχει αφήσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς κατά τη διάρκεια των ετών.
Πηγή:  Al Jazeera