Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Ο καθένας μια μικρή "Βασιλειάδα"-Κήρυγμα 1ης Ιανουαρίου

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Τον Μέγα Βασίλειο τιμά σήμερα η Εκκλησία μας.Έναν από τους μεγαλύτερους ιεράρχες στην ιστορία της.Δεν ονομάστηκε τυχαία"Μέγας".Τόσο η διδασκαλία του όσο και οι πράξεις του τον ανέδειξαν.Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του ήταν η Βασιλειάδα,ένα συγκρότημα στο οποίο λειτουργούσε νοσοκομείο,γηροκομείο,ορφανοτροφείο και ξενώνας για τους φτωχούς και άπορους.Εκεί έβρισκαν καταφύγιο και νοσηλεία όσοι είχαν ανάγκη αλλά δεν είχαν τους πόρους ανεξάρτητα από τη φυλή,το γένος και το θρήσκευμα.



Ένα δύσκολος χρόνος πέρασε κι έχουμε μπροστά μας έναν άλλο,ο οποίος πιθανόν να είναι δυσκολότερος.Σε αυτές τις συνθήκες θα πρέπει ο καθένας μας να γίνει μια μικρή "Βασιλειάδα" και να προσφέρει ό,τι μπορεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.Ξέρω ότι όλοι έχετε βοηθήσει,με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.Είτε μέσω των δίσκων της ενορίας είτε ο καθένας ατομικά.Και πολλές φορές  δεν ακούσατε ούτε καν ένα ευχαριστώ.Αλλά να το ξέρουμε καλά,ότι από τον  Θεό δεν διαφεύγει τίποτα.Και να θυμόμαστε ότι όταν βοηθάμε κάποιον,ακόμα κι αν κοροϊδεύει και δεν το έχει ανάγκη,βοηθάμε τον ίδιο τον Χριστό.
Ας απλώσουμε λοιπόν και τη νέα χρονιά τα χέρια μας προς τους συνανθρώπους μας και να τους βοηθήσουμε όπως μπορούμε.Ας κάνουνε αυτή τη μικρή επανάσταση ώστε να φέρουμε λίγο πιο κοντά το θέλημα του Θεού και επί της γης.Καλή χρονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...