Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο Ρωσίας - Γεωργίας

After ten years from the 2008 war, borderization continues
georgianjournal.ge

Πάνε δέκα χρόνια από τον πόλεμο του Αυγούστου του 2008 μεταξύ Ρωσίας και Γεωργίας. Παρά τις διεθνείς κυρώσεις και τα διάφορα ψηφίσματα των δυτικών συμμάχων που υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας, τίποτα δεν άλλαξε. Η Ρωσία συνεχίζει αυτό που αποκαλούμε " Συνοριοποίηση ". Αλλάζουν τα διοικητικά σύνορα και τα σπρώχνουν βαθύτερα στη Γεωργία ...
Το NBC News δημοσίευσε ένα άρθρο αφιερωμένο στην δέκατη επέτειο του πολέμου μεταξύ Ρωσίας-Γεωργίας, όπου περιγράφει την κατάσταση κατά μήκος των λεγόμενων συνόρων μεταξύ Γεωργίας και Περιφέρειας Τσικινβάλι (Νότια Οσετία).


geotv.ge
Ρώσοι στρατιώτες στέκονται σε ένα τεθωρακισμένο μπροστά από αγελάδες



Στον πόλεμο του Αυγούστου , σκοτώθηκαν 850 άνθρωποι και 192.000 εκτοπίστηκαν . Δεν μπορούν ακόμα να επιστρέψουν στα χωριά τους. Επιπλέον, εάν κάποιος διασχίσει κατά λάθος τα λεγόμενα σύνορα, Ρώσοι αξιωματικοί ασφαλείας τους συλλαμβάνουν . Συνήθως χρειάζονται αρκετές μέρες, μερικές φορές μήνες έως ότου απελευθερωθούν οι κρατούμενοι.
geotv.ge

Ρωσικό στρατιωτικό κονβόι  εισέρχεται στη Γεωργία


Η κατάσταση σήμερα είναι πραγματικά κακή - η οριοθέτηση συνεχίζεται, κατά μήκος των συνόρων υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να ζουν σε χωριά και δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
geotv.ge

Ρώσικα τεθωρακισμένα εισέρχονται στο έδαφος της Γεωργίας



Εάν η τάση συνεχίσει, μια μέρα, μπορεί να ξυπνήσουν σε προσαρτημένο έδαφος ...

Δείτε την πλήρη ιστορία από το NBC News εδώ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...