Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Καλόγριες σκοτώθηκαν σε επίθεση στο Άντεν

Ένας αριθμός των ηλικιωμένων κατοίκων τραυματίστηκαν στην επίθεση της Παρασκευής στο Άντεν [Reuters]

Τέσσερις ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 17 ανθρώπους σε μια επίθεση σε οίκο ευγηρίας στο λιμάνι της Υεμένης στην πόλη του Άντεν,δήλωσαν  τοπικοί αξιωματούχοι και ιατρικές πηγές.


Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, οι ένοπλοι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις στη συνοικία Sheikh Οθμάν Άντεν αφού είπαν στους φρουρούς ότι επισκέπτονται τη μητέρα τους, πριν κάνουν  έφοδο στο κτίριο και το ανοίξουν πυρ.

Τα θύματα του περιστατικού  της Παρασκευής περιλαμβάνουν έξι καθολικές καλόγριες από την Ινδία, τέσσερις ντόπιες νοσοκόμες, τέσσερις φύλακες και τρία μέλη του προσωπικού καθαρισμού,δήλωσαν  ιατρικές πηγές στο Αλ Τζαζίρα.


Οι κραυγές των ηλικιωμένων ενοίκων ακούγονταν από τον οίκο κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης, είπαν μάρτυρες  πρακτορείο ειδήσεων AFP, προσθέτοντας ότι είδαν τα πτώματα των νεκρών εργαζομένων με τα χέρια τους δεμένα πίσω από την πλάτη τους διάσπαρτα στο πάτωμα.

Το κίνητρο των ένοπλων, οι οποίοι διέφυγαν μετά την επίθεση, δεν έγιναν αμέσως γνωστά.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Το Άντεν ήταν κάποτε μια κοσμοπολίτικη πόλη που φιλοξενούσε  ακμάζουσες κοινότητες  Ινδουιστών και Χριστιανών, αλλά ο μικρός χριστιανικός πληθυσμός του έφυγε πριν από λίγο καιρό.

Άγνωστοι δράστες έχουν διαπράξει βανδαλισμούς στο παρελθόν σε ένα χριστιανικό νεκροταφείο, έκαψαν μια εκκλησία και πέρυσι ανατίναξαν μια εγκαταλελειμμένη Καθολική εκκλησία.

aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδυναμία αντίληψης

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί το μυαλό κάποιου που σκοτώνει τη σύζυγό του(φίλη του, αρραβωνιαστικιά του κλπ κλπ) επειδή τον παράτησ...