Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Επιχείρηση του Ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της Μοσούλης

Iraq
Ο ιρακινός στρατός φέρεται να έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, της πρωτεύουσας της βόρειας επαρχίας της Νινευή, η οποία από καιρό υπήρξε το κύριο προπύργιο του Daesh.


Ο Brett McGurk, ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα για την υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης το Σάββατο, ανέφερε το κανάλι al-FORAT .
Η επίθεση ξεκίνησε με την κοπή της γραμμής που συνδέει τη Μοσούλη με την πόλη της Raqqah, το προπύργιο του Daesh στη Συρία,είπε ο  McGurk , περιγράφοντας την επιχείρηση ως περίπλοκη.
Σημείωσε επίσης ότι η συμμετοχή των στρατευμάτων των ΗΠΑ στην εκστρατεία εδάφους θα είναι δυνατή μόνο κατόπιν αιτήματος του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ-Abadi.
Οι βόρειες και δυτικές περιοχές του Ιράκ μαστίζονται από φρικιαστική βία από τότε που το  Daesh ξεκίνησε επίθεση στη χώρα τον Ιούνιο του 2014.
Η Μοσούλη έπεσε στα χέρια των στοιχείων του  Daesh στο πρώτο στάδιο της επέλασης των  τρομοκρατών στην  αραβική χώρα. Ο ιρακινός στρατός μαζί με εθελοντές μαχητές έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις για την απελευθέρωση των από τρομοκράτες ελεγχόμενων περιοχών.
Έχουν καταφέρει να ξαναπάρουν ορισμένες βασικές πόλεις και χωριά, συμπεριλαμβανομένων των Τικρίτ και Baiji στην επαρχία Salahuddin και την πόλη του Ραμάντι, πρωτεύουσα της δυτικής επαρχίας Ανμπάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αδυναμία αντίληψης

  Δεν μπορώ να καταλάβω πως λειτουργεί το μυαλό κάποιου που σκοτώνει τη σύζυγό του(φίλη του, αρραβωνιαστικιά του κλπ κλπ) επειδή τον παράτησ...