Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ο Τσάρος που νίκησε τον Ναπολέοντα,σκηνοθέτησε τον θάνατό του και έζησε σαν μοναχός


russia-insider
Ένας σημαντικός Ρώσος τσάρος ο οποίος θεωρούταν  ότι έχασε τη ζωή του το 1825 ενδέχεται να έχει σκηνοθετήσει το θάνατό του και να πήρε  άλλη ταυτότητα.

Το συμπέρασμα έρχεται σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι δείχνει ότι ο Αλέξανδρος δεν είχε χαθεί από  νόσο, αλλά έζησε άλλα 39 χρόνια ως Ορθόδοξος μοναχός στη Σιβηρία.

Νέα ανάλυση που συγκρίνει τη γραφής του Αλέξανδρου Ι και του άγιου ανθρώπου Feodor Kuzmich υποδηλώνει ότι ήταν ένα και το αυτό πρόσωπο, λέει  Ρώσος εμπειρογνώμονας.


Ο βασιλικός κυβερνήτης, ο οποίος είναι ίσως περισσότερο γνωστός για την μίκη επί του Ναπολέοντα και την προσάρτηση της Πολωνίας και της Φινλανδίας στη ρωσική αυτοκρατορία υποτίθεται ότι είχε πεθάνει από τύφο σε ηλικία 47 ετών.
Αυτό έγινε , σύμφωνα με τους ιστορικούς, την 1η Δεκεμβρίου 1825 στη νότια πόλη του Ταγκανρόγκ - και τον διαδέχθηκε ο νεότερος αδελφός του Νικόλαος Ι 



Ο μυστηριώδης μοναχός - ο οποίος μιλούσε πολλές γλώσσες και ήταν γνωστός για τους  ευγενικούς τρόπους του - εμφανίστηκε στη σιβηρική πόλη του Τομσκ 12 χρόνια αργότερα και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του το 1864.

Ο ίδιος είπε στους ανθρώπους ότι ήταν άστεγος και δεν ήταν σε θέση να θυμηθεί το παρελθόν του.

Η αυτοκράτειρα του Αλέξανδρου Α ', η Ελισάβετ, την οποία είχε παντρευτεί όταν ήταν 14  ετών  και αυτός ένα χρόνο μεγαλύτερος, πέθανε λίγους μήνες μετά από αυτόν.

Υπάρχει μια ξεχωριστή θεωρία ότι ο θάνατος της ήταν επίσης ψεύτικος και ότι στη συνέχεια έγινε καλόγρια γνωστή ως Σιωπηλή Vera.
Ακόμη και στην τσαρική εποχή υπήρχαν εικασίες ως προς την ταυτότητα του μυστηριώδη μοναχού, ο οποίος έγινε γνωστός ως Φιόντορ Tomsky, από  την σιβηρική πόλη, όπου εγκαταστάθηκε, με τον συγγραφέα Λέοντα Τολστόι να υπογραμμίζει τη θεωρία ότι ήταν, στην πραγματικότητα, ο πρώην τσάρος .

Τώρα η Svetlana Semyonova, πρόεδρος της ρωσικής Γραφολογικής Κοινωνίας, κατέληξε στο συμπέρασμα από τα δείγματα γραφής ότι «ήταν ένα και το αυτό πρόσωπο».
Οι τρόποι γραφής και των δύο ανδρών είχαν  ένα «ασυνήθιστο στυλ», είπε, σύμφωνα με  τη Siberian Times : «Μου δόθηκε ένα χειρόγραφο από τον Αλέξανδρο Α 'στην ηλικία των 45, καθώς επίσης και ένα άλλο χειρόγραφο δείγμα από τον Feodor Kuzmich.

«Η μόνη διαφορά είναι ότι στη γραφή ενός 82χρονου μπορούμε να δούμε ότι ήταν βαθιά στον πνευματικό κόσμο, αψίδες και κύκλοι του εμφανίζονται στα γραπτά του.


«Αλλά βασικά χαρακτηριστικά παρέμειναν ίδια σε όλα τα έργα».

Οι ισχυρισμοί της αποκαλύφθηκαν σε ένα φόρουμ στο Τομσκ, που επικεντρώθηκε στους ισχυρισμούς πως οι ιστορικοί μπορεί να ξεγελάστηκαν από το θάνατο του κατά τα άλλα υγιούς τσάρου από ξαφνική ασθένεια.

Ο καθηγητής Αντρέι Rachinsky, του Ινστιτούτου  Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών του Παρισιού, είπε ότι ο Τσάρος Αλέξανδρος Γ 'είχε μια φωτογραφία του μοναχού στην πρώτη θέση μαζί με εκείνες των βασιλικών προκατόχων του στο γραφείο του.

Και τα υπάρχοντά του μοναχού πέρασαν σε έναν ανώτερο  κληρικό κοντά στη βασιλική οικογένεια μετά το θάνατό του.


Η θεωρία ότι ο τσάρος λαχταρούσε μια αγία ζωή ως μοναχός βασίζεται στο ότι  αναζητούσε συγχώρεση για τον ερχομό του στην εξουσία μετά τη δολοφονία του πατέρα του,  Παύλου Ι
Οι ιστορικοί λένε ότι είναι αμφίβολο ότι ήταν άμεσα εμπλεκόμενος στη δολοφονία του πατέρα του, αλλά ήταν στο παλάτι εκείνη την εποχή, και έγινε ο άμεσος διάδοχος.

Ο μυστηριώδης μοναχός αναφέρθηκε από τον Τολστόι, ότι είχε πει: «Αν δεν είχα ομολογήσει την αλήθεια για τον εαυτό μου, οι ουρανοί θα είχαν εκπλαγεί· αν την είχα ομολογήσει, η γη θα είχε εκπλαγεί».

Ο συγγραφέας πρόσθεσε: «Ακόμα και όταν ο μοναχός Φιόντορ Kuzmich ήταν ζωντανός - ήρθε στη Σιβηρία το 1836 και έζησε για 27 χρόνια σε διάφορα μέρη - υπήρχαν παράξενες φήμες γι 'αυτόν ότι έκρυβε το πραγματικό του όνομα και τη θέση του και ότι ήταν ο αυτοκράτορας Αλέξανδρος Α .

«Μετά το θάνατο του μοναχού αυτές οι φήμες εξαπλώθηκαν και έγιναν πιο δυνατές..


«Δεν είναι μόνο οι απλοί άνθρωποι που τις πίστευαν , αλλά πολλοί από την ελίτ, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας του τσάρου Αλεξάνδρου Γ '.

«Οι λόγοι για αυτές τις φήμες ήταν οι εξής: ο Αλέξανδρος πέθανε απροσδόκητα, ότι δεν έπασχε από κάποιο νόσημα πριν, πέθανε μακριά από το σπίτι σε ένα απομακρυσμένο μέρος του Ταγκανρόγκ, και όταν τον έβαλαν στο φέρετρο πολλοί που τον είδαν, είπαν ότι άλλαξε πολύ, γι 'αυτό το φέρετρο σφραγίστηκε γρήγορα.

«Ήταν γνωστό ότι ο Αλέξανδρος είπε και έγραψε ότι ήθελε τόσο πολύ να φύγει από τη θέση του και να μείνει μακριά από αυτόν τον κόσμο.

«Και ένα ακόμη γεγονός που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι στην επίσημη ανακοίνωση όπου περιγράφεται το νεκρό σώμα του Αλεξάνδρου υπήρξε μια γραμμή που έλεγε πως η πλάτη και τα οπίσθιά του είχαν σκούρο κόκκινο χρώμα και ήταν σχεδόν αδύνατο να είναι μια πραγματική περιγραφή του σώματος του αυτοκράτορα."

Είπε ότι ο μοναχός και ο τσάρος είχαν παρόμοιο  «ύψος και  εμφάνιση» με «το ίδιο είδος καμπυλωτών ώμων».

Ο μοναχός είχε ισχυριστεί ότι ήταν «ένας άστεγος άνδρας» που δεν θυμάται την οικογένειά του αλλά μιλούσε ξένες γλώσσες και είχε «έναν ευγενή τρόπο συμπεριφοράς με τους άλλους, που σημαίνει σαφώς ότι ήταν το πρόσωπο με υψηλή θέση στην κοινωνία».

Στο θάνατό του, λέγεται ότι έχουν αφήσει ένα «κωδικοποιημένο μήνυμα» που υπέγραψε κάποιος AΠ που ταιριάζει με το όνομα και πατρώνυμο του Τσάρου,  Αλέξανδρος Πάβλοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παραμονή Χριστουγέννων

  Ακούμε συχνά πως για την περίοδο αυτή πρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να μοιράσουμε αγάπη και καλοσύνη στους γύρω μας. Να γίνουμε φι...