Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Για τους μετανάστες και πρόσφυγες στο Αιγαίο



Από εδώ
Η εποχή των ερμητικών ιδεολογικών πολέμων και των εύκολων τοποθετήσεων πάνω στην βάση κλειστών οργανωτικών και ιδεολογικών θέσεων έχει παρέλθει για πάντα.
Έχουμε να κάνουμε με μαζική μετανάστευση λαών προερχόμενων από τα μέτωπα του πραγματικού πολέμου και κάτι "μικροαστικές" κοινωνίες σαν και την δική "μας" έρχονται αντιμέτωπες ταχύτατα με την πραγματική κατάσταση της ολότητας τού παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού κόσμου (των θυτών και των θυμάτων του) όπως "έρχεται" πληγωμένος και ξεσχισμένος δια των θραυσμάτων του, θυμάτων και θυτών (κυρίως θυμάτων) των περιφερειακών πολέμων του, οι οποίοι ως πόλεμοι είναι μέσα στην ουσία της ουσίας του και όχι σε αυτό που υπονοείται με την έκφραση "περιφέρεια".
Τόσα χρόνια αίσθησης "ασφάλειας" και απομόνωσης στην γυάλα της τουριστικο-δυτικότροπης αθλιότητας και εξαχρείωσης, του παρασιτικού και μισο-παρασιτικού ψευδοβιομηχανισμού των τουριστικών επιχειρήσεων που μόλυναν και εξευτέλισαν κάθε αληθινό τόπο στη χώρα και έκαναν το Ιερό Αιγαίο ένα μπορντέλο ναρκωτικών, πορνείας, επί πληρωμή τοπικής ψευτο-κουλτούρας, (μικρο-μεγαλο)αστικών ανωμαλιών και οργίων, ηδονιστικών διασκεδάσεων, φτάνουν στις ακτές αυτού του τουριστικού αίσχους θύματα πολέμου, γυναικόπαιδα, θύτες εξωμότες και τυχοδιώκτες, καθημερινοί άνθρωποι του πόνου, διάφοροι περίεργοι "αντικαθεστωτικοί" αντιρρησίες του συριακού στρατού (μάλλον φιλοτζιχαντιστές και φιλοδυτικοί εξωμότες) και πολλοί απλά πεινώντες και εξαθλιωμένοι εργάτες, όλοι αυτοί μαζί (σε) ένα ακαθόριστο μάγμα ανθρωπότητας. 
Αλλά τι θα έρχονταν; ένα επιλεγμένο τάγμα υποταγμένων και προβατοποιημένων σεβαστικών υπηκόων;
Η ακροδεξιά ξεφτίλα θα το φάει καλά το φαί της και θα το βουλώσει σιγά σιγά όταν θα πρέπει να συνηθίσει ότι ο κόσμος είναι ενιαίος και μάλιστα με τον τρόπο που αυτή και ο ιμπεριαλιστής αφέντης της έχει συγκροτήσει την ενότητα-ενοποίηση. 
Και "μεις", όσοι λένε με έπαρση ότι είναι αντίθετοι με την ακροδεξιά και τον φασισμό θα έρθουμε αντιμέτωποι και με φασισμούς που δεν τους έχουμε γνωρίσει και είναι εντελώς μη ελληνικοί μη δυτικοί, άρα όχι και τόσο εύκολα κατανοητοί από τους ψευδο-ειδήμονες της άκρας αριστεράς. 
Η αλήθεια δεν είναι στην μέση αλλά αλλού. 
Σε όλους σας εύχομαι καλή προσαρμογή..
Και να διαβάσετε το Κοράνι. 
Εγώ το έχω διαβάσει 15 φορές (την Καινή Διαθήκη 52 φορές και την Παλαιά 20) 


Ένα εύχομαι πάντως από τα βάθη της ψυχής μου, κάπως παραπλήσια προς το θέμα:
ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η "ΕΘΝΙΚΗ" ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗΣ. 
Να πάει στον διάολο και ακόμα παραπέρα ο "ελληνικός" τουρισμός..



  


Ι.Τζανάκος

3 σχόλια:

  1. Πολύ "χριστιανικό" το πνεύμα του κου Τζανάκου, πάπα-Κώστα, δε συμφωνείς; Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, να γελάσει το (πικρόχολο)χειλάκι μας.. Βέβαια, εκ του (ανισορρόπου)ύφους γραφής αναδύεται ο κρυμμένος μπολσεβίκος, οπότε δεν θα περίμενα και τίποτε καλύτερο.. Αντί άλλου επιλόγου, αφιερώνω στον συγγραφέα και στους ομοιδεάτες του όλα τα περιττώματα που με περισσή ευλάβεια επιδαψίλευσαν οι "καθημερινοί άνθρωποι του πόνου" στα προαύλια των εκκλησιών της Λέσβου ευχόμενος, τί άλλο, "στα μούτρα σας!"
    Υ.Γ. Αυτήν την απέχθεια έναντι των ταλαίπωρων "μικροαστών" τόσα χρόνια, δεν μπόρεσα να την καταλάβω και αναρωτιέμαι για τα ελατήρια των παραγωγών της. Είναι, άραγε, μεγαλοαστοί, σύχρονοι Μίδες ή, μήπως, ανένταχτες και πολλαπλές ενσαρκώσεις του Πάντσο Βίλα και του Robin Hood; Γιατί κάτι μου λέει πώς από τους φόρους και το μόχθο των μικροαστών, τόσα χρόνια, παρήχθη πλούτος και ασφάλεια κοινωνικών υπηρεσιών, ώστε να μπορεί ο κάθε ελαφρόμυαλος να το παίζει αβίαστα "υπεράνω".. Λίγο σεβασμο, παρακαλω, στην ανώνυμη ηρωική μάζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς επιρρώσιν: https://www.youtube.com/watch?v=CZZ0bEXFqPY
    "Jihad, Jihad!" (sing along)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να φανταστώ τον κο Τζανάκο να επικαλείται το πόσο καλός χριστιανός είναι.Άλλωστε δεν ανεβάζω τα άρθρα του για το χριστιανικό τους πνεύμα αλλά για τη μαχητικότητά τους.Σε πολλά συμφωνώ σε άλλα διαφωνώ.Επίσης για κάποιον που γράφει συχνά πυκνά για τον Μάο,δε νομίζω ότι είναι κρυμμένος ο μπολσεβίκος.Αν και είμαι σίγουρος ότι κάπου θα έχει γράψει ένα κατεβατό που θα τους περνάει γενεές δεκατέσσερις.
    Από εκεί και πέρα,όταν τους στοιβάζουν όπου βρίσκουν χώρο τους μετανάστες,ε, κάπου θα κάνουν και την ανάγκη τους.Δεν πιστεύω ότι όλοι αυτοί είναι κακόμοιροι ξεριζωμένοι.Γι'αυτό και πρέπει να υπάρχει έλεγχος.
    Τώρα αν μιλάμε για την "τουριστική βιομηχανία" ως κατσίκα του γείτονα,να σας πω ότι δεν πρόκειται για κατσίκα αλλά για ένα από τα μεγαλύτερα καρκινώματα της ελληνικής κοινωνίας.Από άποψη ηθικής,από άποψη στροφής προς μια οικονομία απόλυτα ελεγχόμενης από άλλους κλπ.
    Όσοι κάποιος κοιτά μόνο τη βολή του και δεν ενδιαφέρεται για το διπλανό του που δεν έχει να φάει,πολύ γνώριμη εικόνα της "ευμάρειας"της περιόδου 1992-2004 αλλά και αργότερα, να τους βράσω τους φόρους που πλήρωνε σε ένα κράτος το οποίο ο ίδιος με τη ψήφο του συντηρούσε και το οποίο είτε επέτρεπε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είτε την ασκούσε το ίδιο.
    Και βάζω και τον εαυτό μου στους βολεμένους.Η μάζα δεν είναι ποτέ ηρωική.Ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αιρετικός

  Είχα διαβάσει κάπου πως κάποιος γέροντας ή άγιος έλεγε πως μπορούμε τα πάντα να ανεχόμαστε χωρίς να απαντούμε εκτός από το να μας πουν αιρ...