Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Καρφιά Ιράν προς Τουρκία-Δύση


Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος λέει ότι ορισμένες χώρες στη Μέση Ανατολή τρέφουν φαντασιώσεις για την αναβίωση μεγάλων αυτοκρατοριών εν υπνώσει στην περιοχή.
"Ορισμένες χώρες της περιοχής ονειρεύονται την αναβίωση πρώην αυτοκρατοριών που κυριάρχησαν στις αραβικές χώρες και ορισμένες χώρες υποστηρίζουν την τρομοκρατία στην περιοχή για διαφορετικά κίνητρα,"δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Velayati, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ,  σε μια συνάντηση με αντιπροσωπεία του Λιβάνου στην Τεχεράνη την Κυριακή.
Πρόσθεσε ότι ορισμένοι δυτικοί και περιφερειακοί αξιωματούχοι έχουν ήδη αναγνωρίσει τη δημιουργία τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία και το Ιράκ.


Ο Velayati περιέγραψε την συνεχιζόμενη κρίση στη Συρία ως «παγκόσμιο πόλεμο σε μικρή κλίμακα," προσθέτοντας, "Η σατανική κίνηση της παρέμβασης στη Συρία δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία."
Επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Ιράν προς την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, λέγοντας ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι αντίθετη με κάθε «ξένη επέμβαση» στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας.
"Η μοίρα του συριακού λαού θα πρέπει να καθορίζεται από τους ίδιους και από κανέναν άλλο», τόνισε, επαινώντας τον Πρόεδρο της Συρίας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού της Συρίας.
Κατά τ'άλλα,ο Velayati ήταν γεμάτος επαίνους για το Λίβανο και την αντίστασή του ενάντια στο καθεστώς του Ισραήλ, λέγοντας, «ο Λίβανος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του αγώνα για την αντιμετώπιση  των Σιωνιστών και των υποστηρικτών τους στον μουσουλμανικό και αραβικό κόσμο."
Τόνισε ότι το Ιράν «θα συνεχίσει να στηρίζει το Λίβανο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αιρετικός

  Είχα διαβάσει κάπου πως κάποιος γέροντας ή άγιος έλεγε πως μπορούμε τα πάντα να ανεχόμαστε χωρίς να απαντούμε εκτός από το να μας πουν αιρ...