- Η πρόοδος,η πορεία προς τα εμπρός δεν είναι πάντα καλή και δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός.Πηγαίνοντας συνεχώς μπροστά πολύ πιθανό να κουτουλήσεις πουθενά ή να πέσεις από κανένα γκρεμό.Χρειάζεται και να κοντοσταθείς,να κάνεις στροφή ή και αναστροφή πολλές φορές,να κάνεις λίγο πίσω.Αν η πορεία σου είναι ασταμάτητη προς μία κατεύθυνση σε καλό δε θα σου βγει.Χρειάζονται κι εκεί ελιγμοί.
- Βλέπω πολλούς,έρχονται και εξομολογούνται κάποιοι,που βασανίζονται να βρουν το νόημα της ζωής.Και όμως είναι εκεί το "μεγάλο μυστικό".Να ζεις,να ζεις σαν άνθρωπος,όχι σαν κτήνος ούτε σαν φυτό.Αυτό,τίποτα άλλο.
- Ξεκίνησα να διαβάζω,πρώτη φορά έρχομαι σε επαφή μαζί του,το βιβλίο "Οι εκμυστηρεύσεις του Αρσέν Λουπέν"(εκδ.Ερατώ).Έχω εντυπωσιαστεί! Τι εξαιρετικός ήρωας,τι φοβερή γραφή.Το προτείνω ανεπιφύλακτα.Και το "Μωρίας Εγκώμιον" του Εράσμου(εκδ.Ηριδανός) το οποίο διαβάζω παράλληλα.
- Οι Έλληνες οι πιο ευσεβείς στην ΕΕ σύμφωνα με μια λερευνα.Στα λόγια θα προσέθετα εγώ...
α! Παπα-Κωστα μου! Υποθετω οτι θυμηθηκες τις συζητησεις που καναμε για τον Αρσεν Λουπεν! Θυμαμαι που μου ελεγες οτι ησουν απο τα παιδια που ειχε δει το παλιο Ιαπωνικο κινουμενο σχεδιο Σερλοκ Χολμς Εναντιον Αρσεν Λουπεν! Εγω ειχα βρει το συγκεκριμενο μυθιστορημα πολλα χρονια αργοτερα οταν ενηλικιωθηκα! ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ με τιτλο ΑΡΣΕΝ ΛΟΥΠΕΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΧΕΡΛΟΚ ΣΟΛΜΣ! Ο Μωρις Λεμπλαν εκανε αναγραμματισμο στο ονομα του Αγγλου ντετεκτιβ μετα απο παραπονα που του εκανε ο Σερ Αρθουρ Κοναν Ντουλ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤων δικηγόρων του Σερ Ντόυλ για την ακρίβεια.Τελικά έγραψε ένα μυθιστόρημα όπου εμφανίζονται ο Χολμς,ο Γουότσον και Ο Λεστράντ.Να πω την αλήθεια,μου τράβηξε το ενδιαφέρον το εξώφυλλο !
ΔιαγραφήΑ! μαλιστα! ο Γουοτσον στο μυθιστορημα αυτο ονομαζοταν Ουιλσον εαν θυμαμαι καλα! Στην ουσια ολοι μπορουν να καταλαβουν οτι ο δοκτωρ Γουοτσον ειναι ο ιδιος ο Σερ Κοναν Ντουλ αφου και ο Δοκτωρ Τζον Γουοτσον και ο Σερ Ντουλ υπηρετησαν ως στρατιωτικοι χειρουργοι στις αποικιες των Εγγλεζων στην ινδια! Απο την αλλη πλευρα ο Αρσεν Λουπεν του Λεμπλαν ειναι ενας εξαιρετικα αντιφατικος χαρακτηρας! Ενας παρανομος που υπηρετει και την ανθρωπινη δικαιοσυνη! Ενας συγχρονος Ζορο η ενας συγχρονος Ρομπεν των Δασων! Ενας τυχοδιωκτης με αρκετες γνωσεις και ικανοτητες που θα θυμιζει μια αλλη εκδοχη του Μπατμαν! Στο πρωτο μυθιστορημα του Λεμπλαν με τιτλο ΑΡΣΕΝ ΛΟΥΠΕΝ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΛΩΠΟΔΥΤΗΣ γινεται γνωστο οτι ο Αρσεν Λουπεν ειναι ενας απο τους ελαχιστους γνωστες Ζιου Ζιτσου την εποχη της μπελ εποκ! Σε μια προσφατη ταινια εδειχνε οτι ο Λουπεν ηταν γνωστης του Γαλλικου Savate
ΔιαγραφήΕ,ναι.Έχουν αποφασίσει να προωθήσουν ξανά το savate Οι Γάλλοι.Εξαιρετική πολεμική τέχνη κατά τη γνώμη μου.Την εποχή εκείνη στην Ευρώπη ήταν γνωστό σαν πολεμική τέχνη το Bartitsu,Αυτό γνώριζε,υποτίθεται ο Σέρλοκ.
ΔιαγραφήΣαν χαρακτήρας ο Λουπέν είναι πολύ ελκυστικός.
ναι το bartitsu! Αυτο εχει και μαχη με ραβδι η μαγγουρα! Αυτο γνωριζε και ο Σερλοκ Χολμς! Μπορει και να το γνωριζε και ο Γκορτσος ο "αορατος" υποψηφιος βουλευτης που προωθουσε ο Διονυσης Παπαγιανοπουλος στη ξεκαρδιστικη ταινια με τη Καρεζη και το Μπαρκουλη! Τη θυμασαι? Που ελεγε "ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ Η ΜΑΓΓΟΥΡΑ" και ειχε ζωγραφισμενη τη μαγγουρα στο πανο! χα!χα!
ΔιαγραφήΚαι το γύρισε στο "νέοι άντρες στη Βουλή"!
ΔιαγραφήΜια που πιάσαμε τη κουβέντα,λέγεται πως υπήρχε μια μορφή τέχνης στην ελληνική ύπαιθρο που είχε ως βασικό όπλο τη γκλίτσα.
Πολεμικής τέχνης εννοώ
ΔιαγραφήΠως την ελεγαν? Υπηρχε στη συγχρονη εποχη?
ΔιαγραφήΛένε ότι μέχρι και κάποιες δεκαετίες πριν υπήρχε.Μη φανταστείς κάτι οργανωμένο.Ο ένας από τον άλλο μάθαιναν.
Διαγραφήα! Καταλαβα! Με αυτο που μου ειπες θυμηθηκα οτι πριν απο χρονια ειχα δει σε καποιο περιοδικο για μια πολεμικη τεχνη που διδασκοταν σε καποια χωρια της Ηπειρου και μαλιστα εδειχνε εναν Ορθοδοξο Ιερεα να τη διδασκει σε μικρα παιδια! Ενα ειδος μαχης σωμα με σωμα! Δεν θυμαμαι πως την ελεγαν! Προσπαθησα να αναζητησω το συγκεκριμενο αρθρο στο διαδυκτιο αλλα δε το βρηκα ποτε!
Διαγραφή