Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει μέρος σε πορείες για να σηματοδοτήσουν την 127η Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων, επίσης γνωστή ως Ημέρα της Εργασίας ή της Πρωτομαγιάς.
Οι εργαζόμενοι κατέβηκαν στους δρόμους σε χώρες σε όλο τον κόσμο την Κυριακή για να τιμήσουν την επέτειο και να ζητήσουν καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας για το εργατικό δυναμικό.
Στη ρωσική πρωτεύουσα, περίπου 100.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των μελών των συνδικάτων και των πολιτικών ακτιβιστών, συγκεντρώθηκαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για να γιορτάσουν την επίσημη αργία.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για καλύτερους μισθούς και συντάξεις και τη βελτίωση των δικαιωμάτων και των συνθηκών των εργαζομένων. Οι ακτιβιστές έφεραν ρωσικές σημαίες, πολύχρωμα πανό και μπαλόνια για να γιορτάσουν την περίσταση.
Στις γερμανικές πόλεις του Βερολίνου και του Αμβούργου, χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετείχαν σε ως επί το πλείστον ειρηνικές διαδηλώσεις για την ημέρα.
Στη Γαλλία, η αργία συνήθως γιορτάζεται με παρελάσεις στις μεγάλες πόλεις. Ωστόσο, την Κυριακή, στη γαλλική πρωτεύουσα, το Παρίσι, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν εναντίον ενός αμφιλεγόμενου εργατικού δικαίου που προτείνει η κυβέρνηση στο κοινοβούλιο.
Στη βρετανική πρωτεύουσα, Λονδίνο, το συλλαλητήριο για τη Διεθνή Εργατική Ημέρα πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Λονδίνο, με τον ηγέτη των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Corbyn να υπόσχεται να υπερασπιστεί το εργατικό δυναμικό με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης που επιχειρεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Τα τελευταία χρόνια, ομάδες εργαζομένων έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά μεγάλων συγκεντρώσεων στο Λονδίνο, τη Γλασκόβη, το Εδιμβούργο και το Doncaster την ημέρα αυτή για να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.
Και στην Τουρκία, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις μεγάλες πόλεις. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, κανονιών αερίου και νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να φθάσουν στην εμβληματική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.
Τον τελευταίο καιρό, κινήματα υπέρ της εργασίας σε όλο τον κόσμο έχουν χρησιμοποιήσει τη 1 Μαΐου ως σκηνή για μαζικές πορείες και διαμαρτυρίες για τη βελτίωση των συνθηκών της εργατικής τάξης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου