Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Πυρηνική εμπιστοσύνη μεταξύ Ιράν-Ρωσίας

Μπουσέρ πυρηνικό εργοστάσιο του Ιράν


Η Κρατική Εταιρία Ατομικής Ενέργειας της Ρωσίας  , Rosatom, θα αρχίσει τις εργασίες για το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Ιράν Bushehr-2 από το τέλος του τρέχοντος έτους, μόλις ολοκληρωθού οι  προετοιμασίες στο εργοτάξιο.

«Ελπίζουμε ότι η ιρανική πλευρά θα προσδιορίσει τις σεισμικές παραμέτρους στον χώρο έτσι ώστε να μπορούμε να αρχίσουμε τις εργασίες για διάφορα νέα συγκροτήματα που ήδη πριν από το τέλος του  τρέχοντος έτους ," δήλωσε μια πηγή της Rosatom την Πέμπτη.


Η Ρωσία έχει ήδη κατασκευάσει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Μπουσέρ. Η συμφωνία για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπουσέρ ολοκληρώθηκε το 1995, αλλά το έργο καθυστέρησε αρκετές φορές λόγω  μιας σειράς από τεχνικά και οικονομικά θέματα.
"Ακόμη και με τις διεθνείς κυρώσεις να έχουν πλέον αρθεί και με  ξένους επενδυτές να έρχονται ,το Ιράν εξακολουθεί να προτιμά να ασχοληθεί με τον  έμπιστο συνεργάτη του, τη Ρωσία," δήλωσε ο Μαχμούντ Shoori, επικεφαλής του Προγράμματος Ευρασίας στο Κέντρο Στρατηγικών Ερευνών της Τεχεράνης, στο Radio Σπούτνικ.
Ο Μαχμούντ Shoori είπε ότι μετά την κατασκευή και την εκκίνηση του πρώτου σταδίου του σταθμού στο  Μπουσέρ, το Ιράν συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν τουλάχιστον δύο ακόμη μονάδες και αποφάσισε να δώσει τη δουλειά στη ρωσική Rosatom.
"Η πολύχρονη εμπειρία μας της παραγωγικής συνεργασίας με τη Ρωσία και οι αποδεδειγμένες  τεχνολογικές δυνατότητες της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Μπουσέρ-1 μας έπεισαν ότι  κάναμε τη σωστή επιλογή.", δήλωσε ο Μαχμούντ Shoori.
«Η Ρωσία έχει ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων δυνητικών αναδόχων και είμαστε σίγουροι ότι η Ρωσία λαμβάνει αυτή τη δουλειά πολύ σοβαρά και είναι ένας εταίρος που μπορούμε να εμπιστευόμαστε», τόνισε ο Μαχμούντ Shoori 
Ο Μπουσέρ-1 ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2011 και έφθασε τη μέγιστη ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον Αύγουστο του 2012.
Τον Σεπτέμβριο του 2013, το Ιράν παρέλαβε επίσημα από τη Ρωσία την πρώτη μονάδα του πρώτου 1.000 μεγαβάτ πυρηνικού σταθμού της για δύο χρόνια και το Νοέμβριο του 2014 οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Ρωσία ανέλαβε να χτίσει άλλες τέσσερις μονάδες.


Read more: http://sputniknews.com/middleeast/20160520/1039943927/iran-russia-bushehr.html#ixzz49B28FMYN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσωπικές λύσεις σε προσωπικά προβλήματα

  Όταν βρίσκω μία λύση και ξεπερνώ κάποιο προσωπικό μου πρόβλημα, η λύση είναι και αυτή προσωπική. Δεν είναι μια συνταγή επιτυχίας που μπορε...