Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

“Eπιχείρηση Galileo”



 Σύνταξη: ecozen.gr

https://ecozen.gr/2021/07/epicheirisi-galileo-epistimones-anazitoun-simadia-exogiinis-technologias/

Την “Eπιχείρηση Galileo” προανήγγειλαν επιστήμονες, που αναζητούν σημάδια εξωγήινης τεχνολογίας. Η ομάδα επιδιώκει να φέρει στην επιφάνεια στοιχεία για εξωγήινη ζωή, αναζητώντας προηγμένη τεχνολογία που μπορεί να αφήσει πίσω της. Πρόκειται για ομάδα επιστημόνων, που θα ξεκινήσει ένα νέο διεθνές ερευνητικό έργο, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Η  Eπιχείρηση Galileo διευθύνεται από τον καθηγητή αστρονομίας του Χάρβαρντ, Avi Loeb. Ο ίδιος μαζί  με το Frank Laukien, είχαν την ιδέα της επιχείρησης. Ο  Laukien είναι διευθύνων σύμβουλος της Bruker Corporation, εταιρείας επιστημονικού εξοπλισμού.


Εξωγήινοι τεχνολογικοί πολιτισμοί (ETC)

«Η Επιχείρηση Galileo βασίζεται στην άποψη ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν την πιθανή ύπαρξη εξωγήινων τεχνολογικών πολιτισμών (ETC)» ανακοίνωσε η ομάδα. Η Επιχείρηση ακολουθεί την έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης από τον περασμένο μήνα σχετικά με έναν αριθμό μη αναγνωρισμένων εναέριων φαινομένων. Αυτών που αναφέρθηκαν από το προσωπικό του ναυτικού και το Oumuamua, ένα διαστρικό αντικείμενο που εισήλθε στο ηλιακό σύστημα το 2017.


 


What if 'Oumuamua was sent into our solar system to scan for signals at the behest of some alien civilization? Pretty far-fetched, but perhaps worth thinking about, says one astrophysicist.


Το άγνωστο Oumuamua

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The Guardian, το Oumuamua δεν έμοιαζε με κανέναν κομήτη ή αστεροειδή που παρατηρήθηκαν προηγουμένως. Για αυτό πυροδότησε τη συζήτηση μεταξύ των αστρονόμων σχετικά με την πραγματική προέλευσή του. Σύμφωνα με την ομάδα του Galileo, «το Oumuamua αποδείχθηκε ότι είχε εξαιρετικά ανώμαλες ιδιότητες που αψηφούν τις καλά κατανοητές φυσικές εξηγήσεις». «Μπορούμε μόνο να κάνουμε εικασίες… Διευρύνοντας τη φαντασία μας στο Oumuamua. …Ϊσως να είναι ένα εξωγήινο τεχνολογικό αντικείμενο, παρόμοιο με ένα πολύ λεπτό ιστιοφόρο ή δορυφορικό πιάτο».


Ερευνητικό τρίπτυχο

Αντί να ψάχνει για ηλεκτρομαγνητικά σήματα, το Galileo θα αναζητήσει φυσικά αντικείμενα που σχετίζονται με εξωγήινο τεχνολογικό εξοπλισμό, γνωστά και ως τεχνογραφικές υπογραφές. Το Galileo θα ακολουθήσει τρεις κύριους τρόπους έρευνας: Λήψη εικόνων υψηλής ανάλυσης του UAP μέσω αισθητήρων πολλαπλών ανιχνευτών, εις βάθος έρευνα για διαστρικά αντικείμενα «τύπου Oumuamua» και αναζήτηση πιθανών δορυφόρων ETC.


Στοχευμένη έρευνα με περιορισμούς

“Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι το Galileo δεν είναι για όλα και δεν είναι για όλους” δήλωσε ο Laukien. «Έχει καθορισμένο εύρος και έχει περιορισμούς». «Θέλουμε να φωτίσουμε το θολό τοπίο μέσω μιας διαφανούς και επιστημονικής ανάλυσης. Συγκεντρώνοντας τα δικά μας δεδομένα, όχι δεδομένα που βασίζονται σε κυβερνητικές πηγές. Τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα είναι ταξινομημένα» εξήγησε.


Δεκάδες τηλεσκοπικά συστήματα

Επί του παρόντος, η ομάδα επιλέγει όργανα που σκοπεύει να αγοράσει. Σχεδιάζει να δημιουργήσει δεκάδες συστήματα τηλεσκοπίων παγκοσμίως. Κάθε σύστημα θα αποτελείται από περίπου δύο τηλεσκόπια 25 εκατοστών (10in) με κάμερα κατάλληλη για την ανίχνευση αντικειμένων ενδιαφέροντος. Συνδεδεμένα με ένα σύστημα υπολογιστή που θα φιλτράρει τα δεδομένα. “Σχεδιάζουμε να έχουμε κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα το επόμενο έτος” δήλωσε ο Loeb. Η επιχείρηση πήρε το όνομά της από τον Ιταλό αστρονόμο Galileo Galilei, ο οποίος είναι γνωστός για την πρωτοποριακή χρήση τηλεσκοπίων. Για αυτό και δσμεύεται να «τολμήσει να αναδείξει νέα τηλεσκοπικά δεδομένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μια διακήρυξη

Σήμερα, μάλλον απόψε αφού συνήθως βραδάκι της προηγούμενης γράφω, θα ασχοληθώ με το αγαπημένο μου θέμα. Με εμένα δηλαδή. Θα γράψω ένα, δυο, ...