Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Σαμουράι στους δρόμους του Namie

Αποτέλεσμα εικόνας για Samurai troops on horseback return to streets of Namie again
asahi.com


NAMIE, Νομός Φουκουσίμα - Αυτή η χτυπημένη από την καταστροφή  πόλη γιόρτασε με ένα  θέαμα έφιππων πολεμιστών σαμουράι με κοστούμια εκείνης της περιόδου για πρώτη φορά σε οκτώ χρόνια την 28η Ιουλίου με το  πλήρως αναβιωμένο φεστιβάλ Soma-Nomaoi.

Το ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακά εκτείνεται σε διάφορους δήμους στο Νομό Φουκουσίμα και χαρακτηρίζεται από την κεντρική κυβέρνηση ως σημαντική άυλη πολιτιστική ιδιοκτησία.

Οι κάτοικοι του Ναμί έπρεπε να απομακρυνθούν μετά την τριπλή κατάρρευση του πυρηνικού εργοστασίου Fukushima No. 1 το 2011.


Αποτέλεσμα εικόνας για Samurai troops on horseback return to streets of Namie again
Η εντολή εκκένωσης άρθηκε μόλις τον Μάρτιο του περασμένου έτους, εκτός από ορισμένες περιοχές όπου υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις σχετικά με τα επίπεδα ακτινοβολίας.

Οι έφιπποι πολεμιστές, οδηγούμενοι από  τους ακόλουθούς τους, αντιπροσώπευαν πέντε περιοχές, που ονομάζονται "go", ή πατρίδες, που ανήκαν στην επικράτεια Soma-Nakamura που κυβερνούσε το σημερινό βορειοανατολικό νομό Φουκουσίμα.

Πέρυσι, η πομπή διεξήχθη για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια στο Odaka-go του Minami-Soma.

Μια παρόμοια πομπή αναβίωσε επίσης στο Shineha-go του Namie φέτος.

Το φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...