Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κείμενο θρηνητικό και πένθιμο

Αποτέλεσμα εικόνας για mourner painting

Από την πρόσφατη καταστροφή δεν θα βγει τίποτα καλό , αν με ρωτάτε . Τι καλό μπορεί να βγει όταν μικρά παιδιά απανθρακώνονται ; Ούτε το κράτος θα διορθωθεί ούτε εμείς ,σαν πολίτες θα ωριμάσουμε . Απλά θα περιμένουμε το που θα χτυπήσει την επόμενη φορά ο κεραυνός . Για να αποσβολωθούμε άλλη μια φορά .

Δεν θα γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Κακά τα ψέματα. Λίγοι επηρεάζονται ουσιαστικά από τέτοιες καταστάσεις . Ίσως οι πιο κοντινοί των θυμάτων . Δεν θα γίνουμε καλύτεροι χριστιανοί . Άλλωστε το ζητούμενο είναι αν είμαστε καν χριστιανοί . Και εν πάση περιπτώσει αν πρέπει να καούν πάνω από εκατό άνθρωποι για να γίνουμε καλύτεροι , μη σώσουμε και γίνουμε . Καζάνια υπάρχουν . Εμείς τα φτιάχνουμε .


Τέλος πάντων . Σε λίγες μέρες θα επιστρέψουμε στους παλιούς  μας ρυθμούς σαν να μην τρέχει τίποτα . Θα τρωγόμαστε με το τίποτα και με τα ρούχα μας . Θα αντιπαθούμε , θα ζηλεύουμε , θα κουτσομπολεύουμε .

Μέχρι τότε , όμως , ας εκμεταλλευτούμε αυτή τη προσωρινή αλλαγή , αυτό το μούδιασμα , ώστε να βρεθούμε ή να μιλήσουμε με συγγενείς και φίλους ,με αγαπητά και αγαπημένα πρόσωπα , να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί ή μια παγωμένη μπύρα , να σηκώσουμε τα ποτήρια μας και να πιούμε μια γουλιά στη μνήμη των αθώων θυμάτων . Ο Θεός να τους αναπαύσει και να μας συγχωρήσει όλους ...

4 σχόλια:

  1. Γειά σου ρε παππά. Που ήσουνα;; ... να ρίξουμε και μια ζεμπεκιά και πάνω από όλα ζωή σε λόγου μας. Ο καθείς και το κάρμα του. Η ανακύκλωση να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα 'πες όλα. Ό,τι πιο περιεκτικό & εύστοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...