Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Επίσκος Αβραάμ του Φαγιούμ(Κόπτης):Ο φίλος των φτωχών

Bishop Abram... a friend of the poor

copts-united

Η φροντίδα του για τους φτωχούς και τους άπορους ήταν πέρα ​​από το όριο. Υπέφερε πάρα πολύ και κράτησε πολύ λίγα για τον εαυτό του. Είναι ο επίσκοπος Αβραάμ του Φαγιούμ, ο φίλος των φτωχών.

Ο επίσκοπος Bishoy από το Κάφρ Ελ-Σέιχ είπε στο άρθρο του "Η αθάνατη ζωή του Επίσκοπου Αβραάμ" εξήγησε τα βάσανα του αγίου λόγω της αγάπης του για τους φτωχούς και τους άπορους.


Ο Άγιος ήταν ερημίτης που ονομαζόταν Poulos, ο οποίος επιλέχθηκε να ηγείται του μοναστηριού του στην Άνω Αίγυπτο. Αφού απομακρύνθηκε από την προεδρία, μετακόμισε στο Wadil Natroun με μια ομάδα μαθητών του.

Αφοσιώθηκε στις προσευχές και τις αναγνώσεις του μέχρις ότου τον επέλεξε ο πατέρας Ιωάννης ο γραπτός (Πάπας Κύριλλος Β) να είναι επίσκοπος του Fayoum και της Γκίζας.

Ο Επίσκοπος Αβραάμ συνέχισε την υπηρεσία και τη φροντίδα του για τους φτωχούς και συνέχισε να υποφέρει εξαιτίας αυτού. Σύντομα, έλαβε ειδικό χάρισμα από το Άγιο Πνεύμα για να θεραπεύει τους άρρωστους και να προφητεύει. 

Ωστόσο, δεν μπορούσε να κρατήσει χρήματα ούτε καν για να χτίσει τον νέο Καθεδρικό Ναό και μοίρασε τα χρήματα στους φτωχούς, κάτο που χρησιμοποιήθηκε για να τον διαβάλλουν στον Πάπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...