Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Έσφαξαν 292 κροκόδειλους στην Ινδονησία για εκδίκηση

Local residents look at the carcasses of hundreds of crocodiles from a breeding farm after they were killed by angry locals following the death of a man who was killed in a crocodile attack in Sorong regency, West Papua, Indonesia July 14, 2018 in this photo taken by Antara Foto. (By Reuters)
Ινδονήσιοι χωρικοί, οπλισμένοι με μαχαίρια, σφυριά και λοστούς, έσφαξαν 292 κροκόδειλους σε εκδίκηση για το θάνατο ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε από κροκόδειλο σε εκτροφείο, είπε ένας αξιωματούχος.
Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησε το πρακτορείο ειδήσεων Antara έδειξαν ματωμένα σφάγια κροκοδειλών σε ένα μεγάλο σωρό στην περιοχή Sorong της ανατολικής ινδονησιακής επαρχίας της δυτικής Παπούα.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Διατήρησης Φυσικών Πόρων της Ινδονησίας στη Δυτική Παπούα δήλωσε ότι το 48χρονο θύμα είχε εισέλθει στο εκτροφείο κροκοδείλων και κατά πάσα πιθανότητα μάζευε χόρτο για ζωοτροφές όταν δέχτηκε επίθεση.

"Ένας υπάλληλος άκουσε κάποιον να ουρλιάζει για βοήθεια, πήγε γρήγορα εκεί και είδε έναν κροκόδειλο να επιτίθεται σε κάποιον", δήλωσε ο Μπασάρ Μανουλάνγκ σε δήλωση.
Μετά την ταφή του ανθρώπου το Σάββατο, οι χωρικοί μπήκαν στο αγρόκτημα και σκότωσαν όλους τους κροκόδειλους, είπε ο Manullang.

Οι κάτοικοι κοιτάζουν τα σφάγια εκατοντάδων κροκοδείλων από μια φάρμα αναπαραγωγής, αφού σκοτώθηκαν από θυμωμένους ντόπιους μετά το θάνατο ενός ανθρώπου που σκοτώθηκε σε επίθεση κροκοδείλου στην περιφέρεια Σορόνγκ,στη  Δυτική Παπούα,στην  Ινδονησία 14 Ιουλίου 2018 σε αυτή τη φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Antara Foto. (Από το Reuters)

Ο Manullang είπε ότι το εκτροφείο είχε λάβει άδεια για την αναπαραγωγή προστατευόμενων κροκοδείλων αλμυρών υδάτων και Νέας Γουινέας το 2013 για τη συντήρηση και επίσης για τη συγκομιδή μερικών από τα ζώα.
Αλλά μία από τις προϋποθέσεις ήταν ότι τα ερπετά δεν θα διατάρασσαν την κοινότητα, είπε.
"Για να αποφευχθεί αυτό να συμβεί ξανά, οι κάτοχοι αδειών εκτροφείων πρέπει να ασφαλίσουν τις γύρω περιοχές", δήλωσε ο Manullang.
Είπε ότι η υπηρεσία του συνεργάζεται με την αστυνομία στην έρευνά τους.
«Οι κροκόδειλοι είναι πλάσματα του Θεού που πρέπει να προστατευθούν», είπε ο Manullang.
(Πηγή: Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...