Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Επίθεση και απαγωγές κατά των Δρούζων στη Συρία

Αποτέλεσμα εικόνας για druze

rudaw.net

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, μετά από μια εισβολή μαχητών του ISIS στα εδάφη των Δρούζων στο κυβερνείο As-Suwayda, τουλάχιστον τριάντα γυναίκες και άντρες έχουν απαχθεί. Οι συνομιλίες της Αστάνα ξεκίνησαν επίσης τη Δευτέρα στο Σότσι της Ρωσίας.



Το ISIS εισήλθε στην επαρχία την Τετάρτη,ανέφερε το παρατηρητήριο που έχει την βάση του στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα, και τουλάχιστον 36 γυναίκες και παιδιά Δρούζων έχουν απαχθεί μετά από επιθέσεις. 

Το παρατηρητήριο ανέφερε ότι φιλοκαθεστωτικές και ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον οχυρωμένων θέσεων του  ISIS στην επαρχία As-Suwayda την Κυριακή, με αποτέλεσμα ώρες ηρεμίας. Ωστόσο, το καθεστώς δεν κατεδίωξε τους φερόμενους απαγωγείς. 

Το Παρατηρητήριο ισχυρίζεται ότι έχει εξακριβώσει τους θανάτους 255 ατόμων στην επαρχία στα χέρια του ISIS - συμπεριλαμβανομένων επτά βομβιστών αυτοκτονίας. Κατηγορεί την ταξιαρχία του Khalid Ibn al-Walid, η οποία έχει δεσμευθεί για υπακοή στο ISIS.

Τα συριακά κρατικά νέα ανέφεραν ότι μια ομάδα Συρο-ισπανοί επιχειρηματίες "καταδίκασαν έντονα" την επίθεση που οδήγησε στην "κλιμάκωση". 

Το ISIS δεν ανέλαβε αμέσως την ευθύνη για  τις επιθέσεις ή τις απαγωγές. Το ISIS στοχεύει μειονοτικές ομάδες στο Ιράκ και τη Συρία, όπως οι Γιεζίντι , οι Κούρδοι Κακάι και οι Χριστιανοί. 

Ο 10ος γύρος των συνομιλιών της Αστάνα ξεκίνησε στο Σότσι, στη Ρωσία, τη Δευτέρα. Συμμετέχουν ο Ρώσος Ειδικός Απεσταλμένος στη Συρία Αλέξανδρος Λαυρέντιεφ, εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ Μπάσαρ αλ-Τζααφάρι και αξιωματούχοι από την Τουρκία και το Ιράν. 

Οι Δρούζοι, μια μικρή θρησκευτική μειονότητα, έχουν γλιτώσει σε μεγάλο βαθμό από τη βία της συριακής σύγκρουσης που ξεκίνησε το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...