Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Κρίσεις στις ελληνορωσικές σχέσεις


pontos-news

Mεγάλη διάσταση παίρνει η κρίση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, με αφορμή την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε ακόμα δύο. Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή και ακολούθησε η αντίδραση της Μόσχας, αλλά και ελληνικών διπλωματικών πηγών.




«Υπάρχουν στοιχεία που αφορούν την εθνική ασφάλεια και λαμβάνονται μέτρα», ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα.

Παράλληλα, σχολιάστηκε πως η Ελλάδα, όταν είχε προκύψει η υπόθεση Σκριπάλ, δεν είχε απελάσει Ρώσους διπλωμάτες καθώς δεν υπήρχαν αποδείξεις. Ωστόσο, η απόφαση για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών ελήφθη μετά από συγκεκριμένα στοιχεία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο», τόνισε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει εκτίμηση για τέτοιες συμπεριφορές, «γι' αυτό το λόγο θα ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής της πολιτικής, ότι επιδιώκει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη. «Όλοι οφείλουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο και εμάς, το ελληνικό κράτος. Οποτεδήποτε έχει χρειαστεί όμως, η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα, αυτό έχει γίνει και αυτή τη φορά», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H δυσκολία

  Να σε δεχτεί ο Χριστός είναι εύκολο. Ο Χριστός όλους τους δέχεται. Όλους τους περιμένει. Πολλές φορές όχι μόνο τους περιμένει αλλά τους πλ...